İSOT FESTİVALİ DEVAM EDİYOR

04 Ekim 2018 14:28

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası İsot Festivali (URFES) devam ediyor. Cuma ve Cumartesi günleri için konser ve eğlence programlarının iptal edildiği festival İsot Kahvaltısı ile güne başlıyor. 
Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası İsot Festivali (URFES) devam ediyor. Cuma ve Cumartesi günleri için konser ve eğlence programlarının iptal edildiği festival İsot Kahvaltısı ile güne başlıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Uluslararası İsot Festivali (URFES) devam ediyor. 23 Eylül - 7 Ekim tarihleri arasını kapsayan İsot Festivali, yarın ki üçüncü buluşmasını İsot kahvaltısı ile başlatıyor.

Festivalin 5 Ekim Cuma günkü etkinliğinde programlar ilk olarak saat 09.00'da Hamarat Eller Çarşısında İsot Kahvaltısı ile başlayacak. Ardından saat 10.30'da vatandaşların da katılımı ile Hamarat Eller Çarşısından İsotçu Pazarına kadar sürecek kortej yürüyüşü düzenlenecek. İsotçu Pazarında esnafı ziyaret ve isotun tanıtımı ile devam edecek programlar çerçevesinde daha sonra tekrar Hamarat Eller Çarşısına geçilecek ve burada saat 16.00'da İsot Yeme Yarışması düzenlenecek.

Gün içerisindeki programlarda yer alan konserler ise Batman'da yaşanan hain terör saldırısından dolayı iptal edildi.

6 EKİM CUMARTESİ

Festivalin dördüncü buluşmalarının adresi ise bu kez Cumhuriyet Tesisleri olacak. 6 ekim Cumartesi günü saat 11.00'de Cumhuriyet tesislerinde İsot Yemekleri sunumu gerçekleştirilecek. Davetlilere ikramın yapılacağı İsot Yemekleri programının ardından saat 13.30'da M. Akif İnan Konferans Salonunda 'Tarladan Sofraya İsot Serüveni' konulu fotoğraf sergisi ziyaretçilere kapılarını açacak.

Aynı adreste saat 14.00'de Canan Karatay'ın sunumu ile İsot'un faydaları konulu konferans ile devam edecek festival Hamarat Eller Çarşısında saat 16.00'da 'Legenini al da gel' adlı çiğ köfte yapma yarışması günü tamamlayacak.

Yine gün içerisinde önceden planlanan konserler de iptal edildi.

7 EKİM PAZAR

Bu yıl ikincisi düzenlenen İsot Festivalinin son buluşması ise 7 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Saat 16.00'da Hamarat Eller Çarşısında 'Acının En Tatlısı' sloganı ile düzenlenecek isot yarışması ve akşam saat 19.30'da Yavuz Seçkin stand-up gösterisi ve 20.00'de Arkeoloji Müzesi önündeki Kıraç konseri ile festival ikinci yılını da tamamlamış olacak.

BAŞKAN ÇİFTÇİ'DEN FESTİVAL AÇIKLAMASI

Batman'da yaşanan hain saldırıda 7 mehmetçiğin şehitlik mertebesine ulaştığını ve dolayısıyla festivalin önümüzdeki iki gün içerisindeki konser, eğlence ve benzeri etkinliklerini iptal etme kararı aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Öncelikle şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyoruz. Bu yaşanan hain saldırıyı lanetlerken, birliğimizi ve birlikteliğimizi kimsenin bu tür hain planlarla bozamayacağını bir kez daha dile getiriyoruz. Her zaman dediğimiz gibi Biz, büyük bir aileyiz.

Şanlıurfa'mızın her alanda daha da iyi yerlere gelebilmesi için tüm Şanlıurfa olarak ortak akılda buluşmamız ve birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Tüm bu çerçevede düzenleyeceğimiz programlarımıza tüm halkımızı davet ediyoruz" dedi.