İBRAHİM AYHAN YAŞAMINI YİTİRDİ

20 Eylül 2018 14:00

Hayatını kaybeden HDP Şanlıurfa Eski Milletvekili İbrahim Ayhan'ın ölümüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Hakkında yurt dışı yasağı olan Ayhan'ın Irak'a İran üzerinden yürüyerek gittiği öğrenildi. 
Hayatını kaybeden HDP Şanlıurfa Eski Milletvekili İbrahim Ayhan'ın ölümüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Hakkında yurt dışı yasağı olan Ayhan'ın Irak'a İran üzerinden yürüyerek gittiği öğrenildi.


Erbil'de hayatını kaybeden HDP Şanlıurfa Eski Milletvekili İbrahim Ayhan'ın ölümüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı. Hakkında yurt dışı yasağı olan Ayhan'ın Irak'a İran üzerinden yürüyerek gittiği öğrenildi.



24. ve 25. dönem Şanlıurfa milletvekilliği görevi yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) mensubu İbrahim Ayhan dün gece Kuzey Irak'ın Erbil kentinde hayatını kaybetti.

50 yaşında hayata gözlerini yuman Ayhan'ın kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Ayhan, Ekim 2010’da KCK operasyonları kapsamında tutuklanmış ve tutukluluk süresinde bir kez kalp spazmı geçirerek hastaneye kaldırılmıştı.

2014'te tahliye olan Ayhan siyasi hayatına kaldığı yerden devam ederek Şanlıurfa'dan milletvekili oldu. TBMM 26'ncı döneminde milletvekiliyken 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan hakkında kesinleşmiş mahkeme kararı bulunması üzerine milletvekilliği düşürüldü.

Ayhan, 24 Haziran 2018 seçimlerinde aday adayı olmadı. Partisinde 2 dönem kuralının da Ayhan'ın aday adayı olmayışında etkili olduğu biliniyordu.



İLK KRİZ İRAN'DA

Kasım 2017'de Şanlıurfa 1. Ağır Ceza Mahkemesince "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamasıyla hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulan Ayhan, yürüyerek Erbil'e gitmeye karar verdi. Önce sınırı aşıp İran'a yürüyerek giden ve buradan da Erbil'e ulaşmayı hedefleyen Ayhan, İran'da 5 gün önce rahatsızlandı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Ayhan, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. 3 gün boyunca tedavi gören Ayhan yeniden Erbil'e gitmek üzere harekete geçti.



İKİNCİ KRİZ IRAK'TA

Ayhan, gittiği Erbil'de dün gece saat 01.00 sıralarında bir kez daha kriz geçirdi ve hayatını kaybetti.

Ayhan'ın cenazesi Türkiye'den giden bir heyet tarafından alınıp Siverek'te toprağa verilecek. Cenaze merasimi için ailesi tarafından henüz bir tarih ve saat bildirilmedi.

AJANS URFA