Urfa'lı İş Adamından Toplu Sünnet

12 Ağustos 2018 00:02

Şanlıurfa’da bir hayırsever iş adamı 2010 yılından beridir her yıl düzenlediği sünnet törenlerinin bu yıl 7’ncisini gerçekleştirdi. 
Şanlıurfa’da ismini vermeyen hayırsever iş adamı 2010 yılından beridir her yıl düzenlediği sünnet törenlerinin bu yıl 7’ncisini gerçekleştirdi. İş adamı adına organizasyona öncülük eden Abdulkadir Karakuş bu yıl Urfa’da sünnetsiz çocuk kalmayana kadar her hafta sonu sünnet töreni gerçekleştireceklerini söyledi.



Şanlıurfa'da ismini açıklamayan hayırsever bir iş adamı onlarca yoksul ailenin çocuğunu sünnet ettirdi.


2010 yılından beridir düzenlenen ve geleneksel hale gelen sünnet töreninin bu yıl 7’ncisi Şehitlik Çamlık Düğün Salonunda gerçekleşti. Sabah erken saatlerde başlayan sünnet töreninde onlarca çocuk erkekliğe ilk adımı attı. 2010 yılından şimdiye kadar yaklaşık 5 bin çocuğu sünnet ettiren iş adamı bu yıl Şanlıurfa’da sünnetsiz çocuk kalmayana kadar sünnet törenlerine devam edecek.

Aileleriyle birlikte toplu sünnet töreninin yapılacağı salona getirilen çocukların kıyafetleri giydirildikten sonra sevinçli bekleyiş, yerini korku aldı. Sünnet olacak çocuklar, ağlayarak ailelerinin ellerinden kaçmaya kalkışlarda oldu. 5 uzman doktor gözetiminde çocuklarını ücretsiz olarak sünnet ettiren aileler, hayırsever işadamına ve töreni düzenleyenlere teşekkür etti. Sünnet töreninin ardından çocukları sünnet edilen ailelere yapılan yemek ikramından sonra tören son buldu.



‘SÜNNETSİZ ÇOCUK KALMAYANA KADAR DEVAM’

Hayırsever işadamı adına organizasyona öncülük eden Abdulkadir Karakuş, “Her yıl gelenek haline getirdiğimiz sünnet şöleninde geçen yıl 700 civarında çocuğu sünnet ettirdik. Bu yıl ise şimdiye kadar 60 çocuğa yakın çocuk sünnet oldu. Hayırsever işadamı arkadaşımızın bu yıl ki hedefi Urfa’da sünnetsiz çocuk kalmayana kadar törenlere devam etmektir. Sünnetsiz çocuk kalmayana kadar bu ayın içerisinde her hafta sonu sünnet töreni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

AJANS URFA