Urfaspor'a Yeni Talipli Çıktı

07 Ağustos 2018 00:10

“Emin Yetim basın açıklamasında ‘Varsa bir baba yiğit gelsin’ demişti. 
“Emin Yetim basın açıklamasında ‘Varsa bir baba yiğit gelsin’ demişti.



Şanlıurfaspor İcra Kurulu eski Başkanı Kemal Süt yaptığı açıklamada “Emin Yetim basın açıklamasında ‘Varsa bir baba yiğit gelsin’ sözü ile yönetime talip çıkan olursa görevi bırakacağını ima etmiştir. Eğer sözü halen geçerli ise görevi bırakması durumunda, olağanüstü kongrede Şanlıurfaspor’a bugüne kadar emek veren, destek veren ve gönlü Şanlıurfaspor için atanlarla birlikte başkanlığımda güçlü bir liste oluşturularak Şanlıurfaspor’u hak ettiği yere getirmek için elimizi taşın altına koyacağımızın bilinmesini isterim” dedi.
Sürekli maddi sıkıntılarla gündeme gelen Şanlıurfaspor’da Başkan Emin Yetim geçtiğimiz günlerde yaptığı toplantıda yaşanan sorunları dile getirmiş, Şanlıurfaspor İcra Kurulu eski Başkanı Kemal Süt’ün kulübü icraya verdiğini söylemişti.

Yetim’in bu iddialarına yanıt veren Kemal Süt, “Yetim basın açıklamasında, Şanlıurfaspor’u 391 bin lira alacağımdan dolayı icraya verdiğimi iddia etmiştir. Bu iddia gerçeği yansıtmamaktadır. Şanlıurfa spor’un icraya verilmesi söz konusu değildir. Sadece Şanlıurfaspor’dan alacağım olan 271 bin lira için Şanlıurfaspor’a temlik gönderilmiştir” sözlerine yer verdi.

‘RAPOR NEDEN AÇIKLANMADI?’
Şanlıurfaspor’un hesaplarının incelenmesi sırasında birçok olumsuzluğun görüldüğünü iddia eden Kemal Süt, “Bilindiği gibi Şanlıurfaspor’un hesaplarının incelenmesi ve yapılan usulsüz delege kayıtları için İçişleri Bakanlığınca müfettiş gönderilmiştir. Yaklaşık 5 ay incelemelerde bulunan ve sonuçlandırılan müfettiş raporu bugüne kadar neden kamuoyuna açıklanmamıştır. Kongrenin Dernekler Kanuna aykırı şekilde yapıldığı ve kongrenin iptali gerektiği başta olmak üzere birçok olumsuzluğun raporda yer aldığı duyumları alınmıştır. Şanlıurfaspor Yönetimi veya Şanlıurfa Valiliği Dernekler Müdürlüğü şeffaflık gereği bu raporu neden kamuoyu ile paylaşmamıştır” dedi.



‘ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYARIZ’
Emin Yetim’in ‘varsa bir babayiğit gelsin’ sözüne yanıt veren Süt, Yetim’in bırakması durumunda yönetime talip olduklarını kaydederek, “Emin Yetim ve yönetiminin çekilmesi durumunda elimizi taşın altına koyarız. Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Emin Yetim basın açıklamasında “Varsa bir baba yiğit gelsin” sözü ile yönetime talip çıkan olursa görevi bırakacağını ima etmiştir. Bu şehirde analar ne babayiğitler doğurmuştur. Kimse bundan yana şüpheye dahi kapılmasın. Gerektiği zaman her Urfaspor sevdalısı bir babayiğit olup takımına sahip çıkacağına olan inancım tamdır. Emin Yetim bilmelidir ki Şanlıurfa spor sahipsiz değildir. Eğer sözü halen geçerli ise görevi bırakması durumunda, olağanüstü kongrede Şanlıurfaspor’a bugüne kadar emek veren, destek veren ve gönlü Şanlıurfaspor için atanlarla birlikte başkanlığımda güçlü bir liste oluşturularak Şanlıurfaspor’u hak ettiği yere getirmek için elimizi taşın altına koyacağımızın bilinmesini isterim. Eğer sorun eski yönetici alacaklarıysa buradayız. Mesele hibeyse buradayız, hodri meydan diyorum. Siz ne kadar alacağınızdan feragat edecekseniz, biz iki katını sileceğimizin hibe edeceğimizin teminatını veriyoruz” ifadelerini kullandı.

AJANS URFA