"Belediye Verdiği Sözü Tutmadı"

02 Ağustos 2018 22:57

Şanlıurfaspor'da işler kötüye gidiyor.Emin Yetim'den sonra bir açıklama da Basın Sözcüsü Murat Şahanoğlu'ndan geldi:'ARTIK BU İŞİ GÖTÜREMEYECEĞİZ'.. 
Sürekli maddi sıkıntılarla gündeme gelen Şanlıurfaspor'da yönetim adına flaş bir açıklama yapıldı. Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Kulüp Sözcüsü Murat Şahin Şahanoğlu , "Büyükşehir Belediyesi, büyük kentin büyük takımı Şanlıurfaspor’a halen kongre öncesi ve sonrası yapılan toplantılarda verdiği sözleri yerine getiremedi" dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Şanlıurfaspor'da maddi sıkıntılar devam ediyor. Uzun yıllardan bu yana parasal konularda sorunların yaşandığı kulüpten flaş bir açıklama yapıldı.

Şanlıurfaspor Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Kulüp Sözcüsü Murat Şahin Şahanoğlu, yaşanan maddi sorunlara değindi ve verilen sözlerin tutulmadığını iddia etti.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE YÜKLENDİ
Şahin, açıklamasında, "Sayın Valimiz Abdullah Erin iki toplantı yaparak başta Büyükşehir Belediye Başkanı ve İlçe Belediye Başkanları ile birlikte STK Başkanlarıyla bir araya gelerek ekonomik sorunun çözümleri için gerekli görüşmeleri yaptı. Maalesef o günden bu güne olumlu etkili bir sonuç hala alamadık. Bugün bir ilçe belediyesi 3.lig takımına daha sezon başlamadan 2.5 milyon kaynak sağlayabilirken, Büyükşehir Belediyesi büyük kentin büyük takımı Şanlıurfaspor’a halen kongre öncesi ve sonrası yapılan toplantılarda verdiği sözleri yerine getiremedi. Şanlıurfaspor kulübü 50 yıllık geçmişi, 1 milyon genç nüfuslu olan bir şehrin en büyük sosyal etkinliği ve aktivitesidir. Sadece yönetimin bütçesiyle profesyonel bir kulüp ayakta duramıyor. Ankaragücü, Rizespor, Elazığspor, Manisa Büyükşehir Belediye ve daha birçok kulüp belediye ve siyasi destekle borçlarını kapatıp ligde başarıyı kovalıyor" sözlerine yer verdi.

'FUTBOLCULARIN ALACAKLARI ÖNÜMÜZE ENGEL'
Maddi olarak kötü durumda olduklarını,futbolcuların peşinatlarını ödeyemediklerini vurgulayan Murat Şahin, "Şanlıurfaspor 2 milyon nüfuslu kentin tek markasıdır. Bunun bilinciyle Şanlıurfaspor Yönetim Kurulu kongre öncesi kentin dinamikleri ile görüşüp destek sözünü aldıktan sonra kongrede yeniden aday olmuştur. Kongre sonrası hemen transfer çalışmalarına başlayan yönetim kurulu daha ligin piyasası normal rakamlarda iken kamp süreci başlamadan takımının hemen hemen tamamını kurup kamp çalışmasına 26 futbolcu ile başlayarak son yıllarda yapılamayan bir işi başarmıştır. Bu süreçte ise anlaşılan futbolcuların en son transfer edilen 2 futbolcu hariç tümünün peşinatları ödenmiştir. Fakat 1. ligden kalan yabancı futbolcuların alacakları yine önümüze engel olarak çıkmaya başladı'' dedi.

'ARTIK BU İŞİ GÖTÜREMEYECEĞİZ'
Şanlıurfaspor'a en kısa sürede gerekli yardımın yapılması gerektiğini, aksi taktirde takımı taşıyamayacaklarını kaydeden Şahin, "Şimdi geldiğimiz noktada Şanlıurfaspor kulübü 1.ligden kalan eski borçlar ile birlikte çok zor günler geçirmektedir. Bu zor süreç sadece yönetim kurulu ile çözülecek rakamlar değildir. Yarın Cuma günü acil olarak 1 milyon gibi rakam ile bugün için büyük bir sorunu çözüp takımı, kulübü ve büyük Şanlıurfaspor taraftarını rahatlatacağız. Ama maalesef günlerdir süren görüşmelerden bir sonuç alamadık. Tüm Milletvekillerimizi, Büyükşehir Belediye Başkanımızı, tüm İlçe Belediye Başkanlarımızı ve STK Başkanlarımızı bu zor günlerimizde maddi ve manevi olarak yanımızda göremezsek, üzülerek ve istemeyerek bizde artık tek başımıza bu işi götüremeyeceğimizi tüm kamuoyunun bilmesini isteriz" diyerek sözlerine son verdi.

URFAPRESS.NET