BOSNA HEYETİ URFA'YA GELDİ

12 Temmuz 2018 09:00

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Bosna Hersek Arşivler Direktörü ve Aliya İzzetbegoviç’in Başdanışmanı Prof. Dr. Adamir Jerkovic ile AB Politikaları Enstitüsü Başkanı Hasan Soygüzel ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. 
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Bosna Hersek Arşivler Direktörü ve Aliya İzzetbegoviç’in Başdanışmanı Prof. Dr. Adamir Jerkovic ile AB Politikaları Enstitüsü Başkanı Hasan Soygüzel ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.


Eyyübiye Belediyesi tarafından düzenlenen Srebrenitsa Katliamının Yıldönümünde Aliya İzzetbegoviç’i anlamak konulu konferansa katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Bosna Hersek Arşivler Direktörü ve Aliya İzzetbegoviç’in Başdanışmanı Prof. Dr. Adamir Jerkovic ile AB Politikaları Enstitüsü Başkanı Hasan Soygüzel, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Erin, birkaç ay önce Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç’i Şanlıurfa’da misafir ettiklerini hatırlatarak, Serebrenitsa katliamının yıldönümünde Suriye’de buna benzer katliamlar yaşandığını, hangi milletten olursa olsun böyle bir zulme sessiz kalmanın insanlığa sığmayacağını söyledi.

“Bosna’nın, Türkiye’deki tüm insanların kalbinde apayrı bir yeri var” diyen Vali Erin, “Onların yaşadıkları yası Türkiye’deki 81 milyon insan yaşıyor ve içinde canlı tutuyor. Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegoviç ziyaret ettiğinde söylemiştim, biz Aliya İzzetbegoviç’i Türkiye’den, evin içinden biri gibi görüyoruz. Onun insanlığa yeni bir bakış açısı var. Onun o hatırasını ve temsil ettiği hatırasını gönlümüzde hep canlı tuttuk” diye konuştu.

Bosna’daki tüm Müslümanların selamlarını getirdiklerini ifade eden Jerkoviç, Bosna Hersek’te yaşanan katliamı sergiler ve konferanslarla tüm dünyaya anlatmak istediklerini ifade ederek, Srebrenitsa katliamında insanların sadece Müslüman olduğu için öldürüldüğünü ve bunun bir soykırım olduğunu söyledi. Katliamdaki amacın Bosna’daki Müslüman nüfusu yok etmek olduğunu anımsatan Jerkoviç, 23 yıldır bu katliamı her yerde anlattıklarını ve unutmayacaklarını ifade ederek, Bosnalı Müslümanlara verdiği destekten dolayı Türkiye’ye teşekkür etti.

Serebretinsa Katliamının Yıldönümünde Aliya İzzetbegoviç’i Anlamak konulu konferans,11 Temmuz 2018 Çarşamba saat 20.00’de Eyyübiye Belediyesi Kitap Otağı – Piazza AVM yanında verildi.

URFAPRESS.NET