Fakıbaba'dan Urfa-Madrid Hattı

26 Nisan 2018 13:27

Yem Bitkileri Ekim Projesi Tanıtım Toplantısına katılan Bakan Fakıbaba, Madrid ve Urfa'yı tarım açısından kıyaslayarak "Aramızda çok büyük fark yok. 
Yem Bitkileri Ekim Projesi Tanıtım Toplantısına katılan Bakan Fakıbaba, Madrid ve Urfa'yı tarım açısından kıyaslayarak "Aramızda çok büyük fark yok.


Bu projeyle 2 milyonluk yem bitkisini desteklediğimizde sadece Şanlıurfa kaba yem ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayacak" dedi. Bakan Fakıbaba'nın yöresel kıyafet giyerek vatandaşlarla vedalaşması da toplantıda renkli görüntüler oluşturdu.


Şanlıurfa Akçamescit Köyü'nde Yem Bitkileri Ekim Projesi Tanıtım Toplantısı toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Toplantıda projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Fakıbaba, projenin kaba yem ihtiyacının karşılanması için hayata geçirildiğini belirterek yem bitkileri için çayır ve meraların önemine değindi. Bakan Fakıbaba, "Kaliteli kaba yemin en ucuz ve en kolay temin edildiği yer çayır ve meralardır. Hayvancılığın yıllık kaba yem ihtiyacı 70 milyon tondur. Bu ihtiyacın 14 milyonu çayır ve mera alanlarından sağlanmakta. Toplamda 15 milyon ton kaba yem açığımız var. Söz konusu açığın kapatılması için, çayır mera alanlarının islah edilerek otlama kapasitesinin artırılması yem bitkileri ekilişinin artırılarak toplam ekilebilir alan içindeki payının yüzde 15'lere çıkarılması yeşil yem zincirinin kurulması gerekmekte. Bu proje bu eksikliklerin eseri" dedi.





MADRİD VE URFA KIYASLAMASI

2 gün önce Madrid'e gittiğini belirten Bakan Fakıbaba tarım açısından Madrid ve Urfa'yı kıyaslayarak "Madrid'in ve Urfa'nın tarım alanına baktım. Emin olun aramızda çok büyük fark yok. Fark var ama kapatılmayacak fark değil. Çalıştığımızda halledemeyeceğimiz hiçbir şey yok. Bu proje önemli proje. Bu projeyle 2 milyonluk yem bitkisini desteklediğimizde sadece Şanlıurfa kaba yem ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayacak " ifadelerini kullandı.





Bakan Fakıbaba konuşmaların ardından yöresel kıyafet giyerek vatandaşları selamladı.





O anlarda renkli görüntüler ortaya çıktı. Daha sonra üzerinde yöresel kıyafetle traktörün başına geçen Bakan Fakıbaba, hasat yaptı.

AJANS URFA