Fakıbaba:"Çirkefliğe Gerek Yok.."

23 Şubat 2018 09:15

Fakıbaba'dan basın toplantısında sert cevap.. 
Tarım Bakanı Fakıbaba, basın mensuplarıyla buluşmasında dönemin Bakanı Faruk Çelik'in 400 projenin akıbetinin sorulması üzerine "Ben 400 proje yaptım diyorsa çirkefliğe gerek yok" diyerek Bakan Çelik'e yönelik övgüler de bulundu.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, GAP TEM'de basın mensuplarıyla bir araya gelerek miting öncesi yapılan hazırlıkları aktardı ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıya Bakan Fakıbaba'nın yanısıra Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ile parti teşkilat üyeleri katıldı.



YAĞMURLUKLAR HAZIRLANDI

Bakan Fakıbaba, Pazar günü saat 15.00'te 11 Nisan Spor Salonu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek olan AK Parti Şanlıurfa 6. Olağan Kongresi ve mitingle ilgili hazırlıklardan bahsetti. Yağışlı olacağı tahmin edilen günle ilgili gerekli tedbirleri aldıklarına dikkat çeken Bakan Fakıbaba, "Bu zamana kadar görülmemiş kalabalık bekliyorum,100 binin üzerinde. O gün yağışlı görünüyor. Hazırlıklarımızı yaptık. Yağmurluklar olacak" dedi.



"ÇİRKEFLİĞE GEREK YOK... SÖZÜ SÖZDÜR"

Bakan Fakıbaba, açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Fakıbaba'nın, halefi Faruk Çelik'in 4 yılda 400 proje ile 763 proje sözünün akıbetine verdiği yanıt sert oldu:

"Projeleri yaptık diyorsa inancım tam. Öyle diyorsa öyledir. Benimkinin güzel yanı seçim yok, söz yok. Kendiliğinden bir proje hazırlıyoruz. Benimkinin güzel yanı bu. Benden önceki Bakan, 400 proje yaptım diyorsa çirkefliğe de gerek yok. Beni enterese etmez. 763 proje yok efendim... Adına 63 proje dersiniz gerçeği 53 projedir. Doğrusu neyse odur. Sayın Faruk Çelik'in sözü sözdür. Yaptım diyorsa yapmıştır. Bakma ihtiyacı hissetmem. Bu projeler yapılmadıysa 2002-2017 yılından Urfa nerelerden nerelere geldi. Faruk Beyin zamanında müthiş bir eğitim atağı başladı. Bunu yapan da kendisiydi"

Mustafa PAYIK-Özlem KOÇHAN ÇELİK/AJANS URFA