URFA'NIN TRAFİK CANAVARLARI!

15 Ocak 2018 10:30

Bunlar da Urfa'nın trafik canavarları.Canavarlık Urfa'ya da sıçradı..! 
Şanlıurfa'da paten kullanan gençlerin araçların arkasına takılıp yolculuk etmesi ve araçların arasından figürler yaparak geçmeleri trafikte kazaya davetiye çıkarıyor. Sürücüler, kural tanımayan gençlerin ceza almasını istiyor.


Şanlıurfa'da, bazı paten tutkunları trafik canavarı oldu.

Kentte bisiklet ve patene her geçen yıl ilgi artıyor. Bisiklet kulüplerine üye olanlar veya bireysel sürüş yapanların çoğu kurallara uyup, trafik akışına uyum sağlarken; paten kullananlarının çoğu kural ihlali yapıyor.

Daha önceleri Rabia (Topçu) Meydanı'nda sık sık görülen paten kullanıcıları, meydanda devam eden revize çalışmaları nedeniyle artık kaldırım ve yolları tercih ediyor.

Kendi güvenlikleri için kask, dizlik, kemik koruyucu, dirseklik gibi malzemeleri koruyucu takması gereken paten sürücülerinden bazıları trafiğe de tabiri caizse Allah'a emanet çıkıyor. Üstelik kendi canlarını tehlikeye atan paten sürücüleri bununla da kalmayıp trafikte başlarının hayatlarını da tehlikeye atıyor. Bunu ise bir arabanın arkasına tutup yolculuk ederek veya araçların arasından değişik figürlerle geçerek yapıyor.

Onlardan bazıları Şanlıurfalı sürücüler tarafından görüntülendi.

5 kişilik bir paten sürücü grubu, Akabe yokuşundan inerken bir aracın arkasında yan yana tutunup ilerledi. Gruptakiler kendilerine korna çalarak uyaran diğer sürücülere ise el salladı.



Bir başka paten sürücüsü de bir aracı bu kez yokuş yukarı çıkarken kullandı.


Bir başkası ise trafikte araçların arasından geçerek paten sürdü.

Sürücüler, kural tanımayan paten sürücüleri için caydırıcı cezalar uygulanmasını talep etti.

Bilal KAPLAN/AJANS URFA