AB Büyükelçileri Urfa'ya Geldi

21 Kasım 2017 00:13

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger ve 24 Büyükelçi Şanlıurfa'ya geldi.  
AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger ve 24 Büyükelçi Şanlıurfa'ya geldi.


Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger başkanlığındaki 24 kişilik büyükelçi heyeti Şanlıurfa'ya geldi.

AB heyeti ilk olarak Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından onurlarına El Ruha’da düzenlenen sıra gecesine katıldı. Gecede yoğrulan çiğköfteyi yiyen heyet, türkülerle de oldukça eğlenceli anlar yaşadı. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye düzenledikleri organizasyon için teşekkür eden Berger, “Bizi bu kadar muhteşem bir yerde misafir ettiğinizden dolayı teşekkür ediyorum. Yarın bu kenti yakından tanıyabilecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Hem modern bir kent göreceğiz, hem de binlerce yıllık geçmişe yolculuk yapabileceğimiz bir kent görebileceğiz. Bu akşam için bir kez daha size teşekkür ediyorum.” dedi.



‘AB KONUSUNDA GEREKENLERİ CUMHURBAŞKANIMIZ SÖYLÜYOR’

Heyeti ağırlamaktan memnun olduklarını kaydeden Şanlıurfa Valisi Erin ise, “Şanlıurfa, dünyanın sayılı kültür ve hoşgörü kentlerinden birisidir. Şanlıurfa, farklı kültürlerin, inançların ve düşüncelerin binlerce yıldır harmanlandığı nadir şehirlerden birisidir. Şanlıurfa son 5 yılda 550 bine yakın Suriyeli sığınmacıyı da bağrına basarak her türlü ihtiyacını karşılıyor. Şanlıurfa seve seve bu ev sahipliğini ve hoşgörü özelliğini sığınmacılar için de göstermeye devam ediyor. Türkiye’nin AB ile ilişkileri konusunda zaten sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkanımız söylemesi gereken her şeyi ifade ediyorlar.” diye konuştu.

AJANS URFA