Köprü Görevini BAKAY Üstlendi

20 Kasım 2017 00:01

BAKAY, Ş.URFA ‘YA YATIRIM YAPAN SURİYELİ İŞ ADAMLARIYLA VALİLİK ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ ÜSTLENDİ.  


BAKAY, Ş.URFA ‘YA YATIRIM YAPAN SURİYELİ İŞ ADAMLARIYLA VALİLİK ARASINDA KÖPRÜ GÖREVİ ÜSTLENDİ.


Önceki gün Ş.Urfa Esnaf Odaları Birlik Başkanı Şefik Bakay’ın Urfa’da yaşayan Suriyeli iş adamları Ş.Urfa ’ya yatırım yapmak istediklerini ancak bürokratik engellerden dolayı bunu gerçekleştiremediklerini dünyada Müslüman ülke olarak en güvenilir ülkenin Türkiye olduğunu bu nedenle de Türkiye’nin Suriyeliler’e kucak açtığını fakat 500.000 Suriyeli’nin yalnız Urfa’da yaşadığını belirterek dünyadaki Müslüman iş adamlarının Türkiye’ye sonra da Ş.Urfa’ da ikametlerini sağlarsak Suriyeli işçiler iş bulacak hem ekonomik olarak Türkiye kazanacak.

Bunun üzerine Esnaf Odaları Birlik Başkanı Şefik Bakay önce Ş.Urfa Milletvekili M.Ali Cevheri’yi arayarak Suriyeli iş adamlarının Urfa’ya yatırım yapmak istediklerini öğrenince M.Ali Cevheri Pazar Günü saat 12.00’da toplantı yaptı.


Suriyeli iş adamlarını dinleyen Cevheri Ş.Urfa Valisi Abdullah Erin’i arayıp konuyu iletince Ş.Urfa Valisi Abdullah Erin’de saat 14.00’da evinden kalkıp gelerek vilayet binasında Ş.Urfa Milletvekili M.Ali Cevheri, Esnaf Odaları Birlik Başkanı M.Şefik Bakay ve Suriyeli iş adamlarıyla toplanarak sorunları dinlediler.

Toplantı sonucunda Erin ve Cevheri; Siz yeter ki Urfa’ya yatırım yapın devlet imkânlarını Urfa’da bizzat ben Ankara’da ise bizzat Milletvekilimiz M.Ali Cevheri ilgilenecek. Bunun yanı sıra Ş.Urfa Valisi Abdullah Erin, Esnaf Odaları Birlik Başkanı M.Şefik Bakay’a da Suriyeli iş adamlarının bürokraside ki sıkıntıları gidermesi için resmi dairelerle Suriyeli iş adamları arasında köprü görevi yapacağını söyledi. Bunun üzerine Suriyeli iş adamlarından Vesim Cebin yaklaşık olarak 200 iş adamının bu kolaylıklar sağlanırsa 6 ay içinde Urfa’da yatırımlarının başlayacağını söyledi.