Dr.Keşküş URFAPRESS'e Konuştu

18 Kasım 2017 01:08

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İ.Halil Keşküş,URFAPRESS'ten arkadaşımız Necdet Karadeniz'e açıklamalarda bulundu. 
N.K: Ş.Urfa Mehmet Akif İnan Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İ.Halil Keşküş ile beraberiz. Hocam size iki önemli sorum olacak. İlki; Urfa’ya yeni bir ihtisas alanı mı desek daha doğru olur bilemiyorum ama el plastik cerrahisinin yan dalı alanında ilk defa uzman bir arkadaş Urfa’da göreve başladı. Bunu izah ederseniz çok sevinirim. İkinci olarak da doktor ve hastane personeli çıldırtan bir sistem aksaklığı var.

İ.H.K: El Cerrahisi çok özel bir bölüm. Türkiye’de de sayısı çok az olan bir alan. Sanırım 12 kişilik bir kadrosu var ülkemizde. Bakanlığımız sağ olsun ihtiyaçlarımızı göz önünde bulundurarak Urfa’ya yeni mezun arkadaşlardan el cerrahı atadı. El cerrahisi aslında iki kola ayrılıyor desem eridir. Biri plastik cerrahı olanlar da el cerrahı olabiliyor ve diğeri ortopedik cerrah olan arkadaşlar da el cerrahı olabiliyor. Bize gelecek olan arkadaşlar ortopedik el cerrahı ile alakalı uzman arkadaşlar. Çok kıymetli bir branş. Acilde en çok sevklerimizi el cerrahisinden gerçekleştiriyorduk. Fabrikalarda ki iş kazaları, ev kazaları çok sıkıntı yaşıyorduk. Nihayet el cerrahımız işe başladı ve çok kıymetli işlere imza attı. Ancak arkadaşımız şu an izinli kendisi de ameliyat oldu. Buradan geçmiş olsun dileklerimi iletirim. Fakat hizmetine kaldığı yerden devam edecek oldukça da cevval bir arkadaşımız kendisi. Sisteme gelince de daha önce hastane bazlı ii şimdi Urfa bazlı. Evet, kesintiler yaşanıyor, sıkıntılar var. Ama olumlu yönlerini de görmek lazım. Diyelim hastamız Viranşehir’de muayene oldu, tahlilleri yapıldı, tomografisi alındı burada ki doktor arkadaşım eğer yenilenmesine gerek duymuyorsa orada çekildiği tüm röntgeni, tahlili buradan görüntüleyebiliyor. Sistemin böyle bir artısı oldu aslında. Sorunlu kısımları, kesintili ile alakalı problemler de en kısa zamanda çözüme kavuşturulacaktır.

N.K:Teşekkür ederim.

İ.H.K:Teşekkür ederim.