Urfa İşadamları Derneği Kuruluyor

29 Temmuz 2016 09:20

200 bine yakın Şanlıurfalının yaşadığı İstanbul’da, Şanlıurfalıları daha iyi temsil etme amacıyla yeni bir dernek kuruluyor. İşadamı Sami Çiriş ve Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk’ün başlattığı girişim... 

200 bine yakın Şanlıurfalının yaşadığı İstanbul’da, Şanlıurfalıları daha iyi temsil etme amacıyla yeni bir dernek kuruluyor. İşadamı Sami Çiriş ve Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk’ün başlattığı girişime ilginin yoğun olduğu ve çalışmaların yakın zamanda tamamlanacağı öğrenildi.


URFAPRESS


Daha önce deri şimdi de tekstil ihracatıyla uğraşan ve uzun zamandan beri İstanbul’da yaşayan İşadamı Sami Çiriş, dernek kurma girişimi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Üzülerek söylemek istiyorum; Ne yazık ki Şanlıurfa, İstanbul’da hak ettiği şekilde temsil edilemiyor. Bunun farkında olan ve bu eksikliğin acısını yüreğinde hisseden dostlarımızın teşvikiyle yola çıktık. Allah, bizim ve birlikte yola çıkacağımız dostlarımızın yar ve yardımcımız olsun” dedi.  


İstanbul gibi bir metropolde dayanışmanın, kaynaşmanın çok çok önemli olduğuna dikkat çeken Sami Çiriş, bu eksiklik yüzünden gerek siyasette, gerekse protokolde Şanlıurfa ismine pek rastlanmadığını anlattı. Şanlıurfa’nın yarısı kadar bile olamayan şehirlerin başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok ilçenin belediyesine meclis üyesi seçtirdiğini, yine çok sayıda hemşehrisini TBMM’ye gönderdiğini vurgulayan Çiriş, şöyle devam etti:


“Şanlıurfalıların bunu gerçekleştirebilmesi için önce güzel bir kaynaşma, dayanışma örneği sergilemesi lazım. Birlikte hareket edildiği taktirde hem siyasette, hem bürokraside hem de diğer alanlarda söz sahibi olabiliriz. ‘Bizim siyasetle, protokolle ne işimiz var?’ diyen çıkabilir. Oysa hemşehrilerimizin, başta aş, iş olmak üzere çeşitli imkanlardan daha fazla yararlanması için siyasette de, bürokraside de, iş dünyasında, sporda velhasıl her alanda aktif olmamız gerekir. “


TABELA DERNEĞİ OLMAYACAĞIZ


Çiriş, Şanlıurfa İşadamları Derneği’nin temelini atmak için kafasındaki 8-10 kişilik çekirdek kadroyla önümüzdeki günlerde bir araya gelip derneğe üye yapılacak isimleri belirleyeceklerini söyledi. İstanbul’da 20 binden fazla STK bulunduğuna dikkat çeken Çiriş, ancak bunların birçoğunun ‘tabela’ derneği olmaktan öteye gidemediğini vurgulayarak, “Açık söylemem gerekirse bu konuda geç kaldık. Fakat faaliyetlerimiz sayesinde geç kalınan bu süreyi inşallah telafi edecek ve kesinlikle tabela derneği olmayacağız” ifadesini kullandı.


VİZYONU OLAN İSİMLER


Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk de, STK’ların öneminin her geçen gün daha iyi anlaşıldığını belirterek, “Sivil Toplum Kuruluşları günümüzde devletin alacağı karaları etkilemekte, hükümetleri yönlendirebilmekte ve gerektiğinde devlet-vatandaş dayanışmasına katkı sağlayabilmektedir. Bunun son örneğini 15 Temmuz darbe girişiminde gördük. İşte bu bilinçle yola çıktık ve inşallah vizyonu olan hemşehrilerimizle birlikte Şanlıurfa’yı İstanbul’da en güzel şekilde temsil etme başarısını gösteririz.” dedi.