Ömer Okutan Ve Eşi Toprağa Verildi

30 Haziran 2016 05:54

Şanlıurfa'nın en eski gazteci ve matbaacısı önemli şahsiyet Ömer Okutan ve Eşi Nuriye Okutan göz yaşları arasında toprağa verildi. 
Önceki gün sabah saatlerinde Mersin'e gitmek üzere eşi Nuriye Okutan ile birlikte özel aracıyla yola çıkan Okutan'ın kullandığı 63 YU 555 plakalı otomobil, Gaziantep-Adana Otoyolu Narlı kavşağında arkadan gelmekte olan ve plakası henüz belirlenemeyen bir TIR'ın çarpması sonucu bariyerlere çarptı.

Kaza sonrası Ömer Okutan ve Eşi Nuriye Okutan hayatını kaybetmiş ve cenazeleri Şanlıurfa’ya getirildi. Hizmet gazetesi imtiyaz sahibi Ömer Okutan (80) ve eşi Nuriye Okutan (69) çiftinin cenazeleri Harran Kapı camisinde kılınan cenaze namazının ardından Harran kapı aile mezarlığında, 12 yıl önce vefat eden oğulları Önder Okutan’ın yanında toprağa verildi.

Okutan ailesi, taziyeleri ise Sırrın Karşıyaka'da bulunan Abdurrahman Yavuzlar Taziye Evinde kabul edecek.

Ömer Okutan Kimdir?

57 yıl önce İsa Okutan oğulları Nuri ve Ömer Okutan'ı yanına alarak Hizmet gazetesini kurdu. Rahmetli İsa Okutan vefat ettikten sonra Ömer Okutan baba mesleğini yıllarca sürdürdü. Şanlıurfa’nın en eski matbaacısı Kurtuluş Matbaası ve Hizmet Gazetesinin sahibi olan Okutan, Sürekli Basın kartı sahibi idi ve Şanlıurfa'nın en eski gazetecisiydi.