Urfalı Posta Dağıtım Merkezi İstiyor

24 Haziran 2016 09:02

Urfalıl'ar, PTT hizmetlerinin daha seri ve ekonomik olması için Şanlıurfa’ya bağımsız bir Posta Dağıtım ve Toplama Merkezi kurulmasını talep ediyor. 

Posta Dağıtım Merkezi İstiyoruz

URFAPRESS




Şanlıurfalılar, PTT hizmetlerinin daha seri ve ekonomik olması için Şanlıurfa’ya bağımsız bir Posta Dağıtım ve Toplama Merkezi kurulmasını talep ediyor.




Yeniurfa Gazetesi muhabirinin edindiği bilgiye göre, Şanlıurfa’nın üçte biri nüfusuna sahip illerde bile Posta Dağıtım ve Toplama Merkezi bulunurken, merkez nüfusu bir milyonu aşan Şanlıurfa’da bir Posta Dağıtım ve Toplama Merkezi yok. Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden gönderilen posta, kargo gibi iletilerin bir bölümü Karaköprü’de bir bölümü ise PTT’nin Sarayönü’ndeki şubesinde toplanıyor. Aynı merkezden idare edilmesi gereken hizmet, yer sıkıntısı yüzünden iki farklı bölgeden verilmeye çalışılıyor. Bu sistemle hem zaman hem de işgücünün kaybolduğunu ayrıca bekledikleri kargo veya diğer postaların daha seri şekilde kendilerine ulaşamama riski taşıdığından yakınan Şanlıurfalılar, “Hükümetimizin hizmetinden çok memnunuz. Ancak bu konuda beklenti içindeyiz. Kentimize yakışır bir Posta Dağıtım ve Toplama Merkezi istiyoruz” dediler.