Orhan ŞAHİN'den Açıklama

26 Mayıs 2016 00:00

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, 65. Hükümetten beklentileri dile getirdi. Şahin yeni hükümetin... 
Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, 65. Hükümetten beklentileri dile getirdi. Şahin yeni hükümetin hayırlı olması dileğinde de bulundu.


Kabinenin bugün açıklanmasından sonra 65. hükümetten beklentilerin neler olacağını dile getiren ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Bakanlığı döneminde yaptığı icraatlarla icracı bakan olarak anılan Başbakanımız Binali Yıldırım önderliğinde kurulan yeni hükümetin, Ekonomik istikrarın sürdürülmesinin gerektiğini belirterek iç piyasanın canlandırılmasına yönelik hamlelerin yapılması gerektiğini söyledi.


Şahin, hükümetten beklentilerini şöyle sıraladı ;
Ekonomi alanında bugüne kadar elde edilen kazanımların korunması gerektiği gibi, ekonominin daha da hızlanması ve iç piyasanın hareketlenmesi için yeni atılımlara ihtiyaç bulunuyor.


Yatırımların ve büyümenin önündeki en büyük engel, mevcut finansal sistem ve yüksek faiz oranları olarak öne çıktığını görüyoruz.

Ekonomi, dış politika kadar önemli olan bir diğer konu ise milletimizin en çok ihtiyacı olan huzur ortamıdır.

Şanlıurfa'nın 6. bölge teşvik paketinde yer almasının ayrıcalığını yeteri kadar kullanamadık, bölgenin daha cazip hale gelmesi için Anahtar Teslimi fabrikaların bu bölgeye yapılması gerekiyor. Bölgemizde yaşanan olayların etkisini azaltacağına inandığımız Anahtar Teslimi fabrikaların hızlandırılarak biran önce tamamlanması gerekiyor.

6. Bölge dışında yapılacak Anahtar teslimi fabrikalar bölgenin cazibesinin yitirmesine neden olacak bölgelerarası gelişmişlik, farklarının azaltılmasına yönelik yapılan çalışmaların Şanlıurfa başta olmak üzere bölgedeki tüm illere pozitif ayrımcılık yapılarak devam etmesi gereklidir.


Şanlıurfa OSB'sinin demiryoluna kavuşturacak olan Projesi hazırlanan Mürşitpınar demiryolunun ivedilikle tamamlanması gerekiyor.

Şanlıurfa'nın gerek 2. OSB ve gerek 3. OSB diye adlandırdığımız 1. OSB'nin genişletilme çalışmalarında alt yapı eksikliklerin biran önce tamamlanması gerekmektedir.
Suriye'li mültecilere yönelik yapılan yardımların yerini Suriyeliler ve işsizlikle boğuşan nitelikli vatandaşlarımızın istihdamına yönelik çalışmalara yatırımlara dönüşecek kaynaklara kullanılması gerekmektedir. Yeni hükümetten yardım değil yatırımlara dönüşecek kaynaklar bekliyoruz.

SGK anlaşmaları bitirilen özel hastaneler devlet hastanelerimizde aşırı bir yüke neden olmuştur. Bununla beraber vatandaşında mağduriyeti göz önüne alınarak Hastane açığının kapatılması için hükümetin sağlık planlaması konusunda Türkiye'nin 9. Büyükşehri olan Şanlıurfa için acil eylem planı yapılmalı, yapımı devam eden hastanelerin ve 1700 yataklı şehir hastanesinin hızlandırılması ve kısa sürede tamamlanması.

Eğitim'de ülke sıralamalarında son sıralarda yer alan ilimizin, Ak Parti hükümeti boyunca pozitif ayrımcılık yapılarak daha fazla öğretmen ataması yapılsa da halen Şanlıurfa'nın 10 bin civarında öğretmen açığı bulunmaktadır. Öğretmen açığı başta olmak üzere derslik ihtiyaçlarının giderilmesine hız verilmesi gerekiyor.

Suriyeli kardeşlerimizin ilimize gelmeleriyle 2023'te beklenen nüfus oranına, şimdiden ulaşılmıştır. Yerel Yönetimlerimizin acilen desteklenmeli, verilecek desteklerle yerel yönetimlerimizin mega projelere imza atması sağlanmalı.