BURASI URFA (OLABİLİR Mİ?)

14 Şubat 2016 09:24

Şanlıurfa'yı ikiye bölen Karakoyun deresi başına ağlıyor! 
Şanlıurfa'yı ikiye bölen Karakoyun deresi başına ağlıyor!

Birçok proje geliştirilen Karakoyun deresi balicilerin yuvası oldu. Projeleri hazırlanan fakat yıllardır bir türlü yapılamayan Karakoyun deresi çöplük yuvasına döndü. Geçtiğimiz yıllarda temizlenen Karakoyun deresi tekrar eski haline döndü.




KAYIK SEFASI HAYALDİ HAYAL KALDI



Seçim vaatleri içerisinde yer alan Karakoyun’da kayık sefası hayaldi hayal kaldı. Seçimlerde boy boy afişlerin asıldığı ve resimlerle tanıtılan Karakoyun’da kayık sefası hayaldi, hayal kaldı. Urfalıların gözü yapılan ufak çaplı temizlik ve restorasyon ile boyanırken yaklaşık 6 aydır hiçbir çalışma yapılmaması dikkat çekti.



Urfalıların kayık sefası yapmayı hedeflediği Karakoyun deresinden pis su akmaya devam ederken, dere içerisindeki biriken çöpler adeta çöp merkezini andırmaya başladı.



HARRAN SULAMA PROJESİNİN SUYU GEÇİRİLEMEZ Mi?



Şanlıurfa’da vatandaşlar Harran sulama projesi kapsamında Atatürk Barajından getirilen suyun Karakoyun deresinden akıtılarak tekrardan Harran sulama kanallarına bağlanabileceğini düşünüyor. Projenin çalışmalarının yapılmaması vatandaşları isyan ettiriyor.



PORSUK’TA KAYIK KEYFİ



Şanlıurfa’da Karakoyun için yapılması planlanan Kayık sefası bir türlü faaliyete geçirilemiyor. Urfalıların yılan hikayesine dönen kayık projesi, Eskişehir Porsuk çayında yıllar öncesinde faaliyete geçirildi.



KERNEK VE AKARÇAY ŞEHRE MUHTEŞEM HAVA KATIYOR



Malatya ve Afyon’da da şehir içerisinden geçen dereler temiz sularına kavuştu. Malatya Kernek ve Afyon Akarçay şehirlere farklı hava katıyor.