ÇİNİ "BÜROKRAT" DEDİ!

19 Kasım 2015 09:52

URFAPRESS yazarı,Hazeteci-Yazar Halil ÇİNİ yazdı: Bir Bürokratın ne denli önemli hizmetlerde bulunabileceklerine rahmetli Selçuk Polat ile Tarım Bakanlığında halen görev yapan Ferhat Şelli’nin şahsında gördük ve yaşadık.  

BÜROKRAT!

1 Kasım seçimleri ile Türkiye yeni bir sürece girdi. AKP tek başına iktidar oldu. MHP ise TBMM’de dördüncü parti konumuna düştü. Bugün büyük bir olasılık ile yeni hükümet Cumhurbaşkanının onayına Başbakan tarafından sunulmuş olacak ve Türkiye yeni haftaya yeni kabine ile başlamış olacak.


Kazananın Türkiye ve dolayısı ile Urfa olmasını bir kez daha temenni ederek, sözü asıl konumuza yani Bürokrasideki eksikliğimize getirmek istiyorum.
Urfa Türkiye’nin yüzölçümü itibari ilk 10’da ve yine nüfus yoğunluğu bakımından da yine ilk 10’da yer alan bir ilimiz.

12 Milletvekilliğine sahip olan Şanlıurfa 1 Kasım genel seçimlerinde yüzde 70’e yakın bir oy ile AKP’ye 9 vekillik kazandırmış bir kentimiz.

Yeni kabine de eski Bakan Faruk Çelik, muhtemelen yine yer alacak gibi. (Tarım Bakanı ya da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak) buraya kadar her şey yerinde ve güzel.
Güzel olmayan ise ne yazık ki, Ankara’da BÜROKRAT olarak temsil noktasında olamayışımız…

Dikkat ederseniz, şu kadar ve ya az sayıda gibi bir kelime dahi kullanmadım. Hiç olamamaktan yana yakındım.

Evet, Urfa ne yazık ki, Ankara’da Bürokratlar arasında ne bir Tunceli, ne bir Rize, ne de bir başka il gibi dahi değiliz…
Bir iki bakanlıkta görev yapan üç hemşerimiz ile tabi ki gurur duymaktayız. Ama gönül ister ki, yeni süreçte başta Faruk Çelik olmak üzere Urfa’dan Ankara’ya gitmiş olan 12 vekilimizde omuz omuz verip Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı ve Genel Müdürü düzeyinde kadro atamalarını yapmalarıdır.

İşte bunu yaptığımız zaman inanın Urfa’nın çehresi daha da değişmiş olacaktır. Önemli bir makamda bulunan Bir Bürokratın ne denli önemli hizmetlerde bulunabileceklerine rahmetli Selçuk Polat ile Tarım Bakanlığında halen görev yapan Ferhat Şelli’nin şahsında gördük ve yaşadık.

İşte bu yeni dönemde en başka ağır sorumluluk başta Bakan olmasına kesin gözü ile baktığımız Faruk Çelik’e düşmektedir.

Bakanlıklarda şu ya da bu görevlerde bulunan hemşerilerimizin varlıkları ile asla yetinmemeliyiz. Faruk Çelik, Urfa’lıların önünü mutlaka açmalı ve en başta kendi Bakanlığında olmak üzere gücü yettiği tüm önemli mercilere başarılı hemşerilerimizi taşımalı ve onlara sahip çıkmalı.

Yeni dönemde Ankara’da Müsteşar, Müsteşar yardımcısı ve Genel Müdürlük gibi önemli makamlarda kendi içimizden isimlerle buluşmak umudu ile…

Şen ve mutlu kalınız.