Ankara'daki Olaya Urfa'da Protesto

10 Ekim 2015 15:53

Ankara'da meydana gelen Patlamanın ardından Şanlıurfa'da bir araya gelen HDP ve DBP üyelerinin yanı sıra Milletvekili adayları saldırıyı protesto etti. 

Ankara'da meydana gelen Patlamanın ardından Şanlıurfa'da bir araya gelen HDP ve DBP üyelerinin yanı sıra Milletvekili adayları saldırıyı protesto etti.


 Ankara'da meydana gelen Patlamanın ardından Şanlıurfa'da bir araya gelen HDP ve DBP  üyelerinin yanı sıra Milletvekili adayları saldırıyı protesto etti. Karakoyun iş merkezinde bir araya gelen yüzlerce grup Ankara'daki saldırıyı kınadı. Eyleme Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanları Sevda Çelik Özbingöl, Rıdvan Yavuz, HDP Milletvekili adayları Feridun Öncel, İbrahim Ayhan, Dilek Öcalan, Yusuf Gençgel, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanları parti üyeleri ve vatandaşlar katıldı.



  Burada ilk açıklamayı Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şanlıurfa Eş Başkanı Sevda Çelik Özbingöl: " Bugün Türkiye'nin dört bir yanına " BARIŞ VE DEMOKRASİ " Taleplerini dile getirmek üzere Ankara'da buluşan tüm Türkiye Barış ve Demokrasi savunucularına bombalı saldırı gerçekleştirdi. Büyük Barış Mitingi ‘ne kanla cevap verildi.

 Saat 10 civarında Büyük Barış mitingi katılımcılarına yönelik aralıklarla gerçekleşen birden fazla patlamalarla yüzlerce kişi yaralanmış, onlarca kişi ise hayatını kaybetmiştir. Acımız büyüktür, acımız tarifsizdir. Ülke olarak savrulmaya çalışıldığımız mecra vahim boyutların ötesine ulaşmıştır. Türkiye'nin demokrasi ile tanışmasını istemeyen, ülkemizin barışa olan mesafesini açmaya çalışan şer odakları önce Diyarbakır'da, sonra Suruç'ta şimdi de Ankara'da, yeniden ortaya çıkmıştır.  Barış ve barış taleplerinin dillendirilmesine dahi tahammülü olmayan bir zihniyetle karşı karşıyayız. Bölgede haftalardır devam eden sivillere yönelik katliamlar ile Ankara'da barış talebine yönelik gerçekleştirilen katliam bu zihniyetin ürünüdür. Dün Silopi'de, Cizre'de, Sur’ da, Silvan'da, Yüksekova'da, Bismil'de, Nusaybin'de yaşayan ne ise bugün Ankara'da yaşanan aynı katil zihniyetin ürünüdür. Cesetleri sürükleyen el ile bombanın pimini çeken el aynıdır. Üç Aylık bebeği terörist ilan ederek katleden akıl ile barıştan başka bir talebi olmayan halkına bomba atan akıl aynı akıldır.
 Ülkemizde özgür düşünceye, ülkemizde farklı düşünceye, ülkemizde demokrasiye, ülkemizde barışa tahammülü olmayan zihniyetin ürünüdür tüm bu yaşananlar. Türkiye Katliam ülkesi olarak anılacak, bugünler tarihe utanç lekeleri olarak geçecek olan günlerdir. Yapılan saldırıların Türkiye'nin demokrasi gelişimine yapılan saldırılar olduğunu düşünüyor ve lanetliyoruz. Bu ve benzeri saldırılar barış taleplerimizin önüne geçemeyecektir. Bu topraklarda bir tek evladımızın dahi kaybına engel olmak için gerekirse bedenlerimizi siper ederek bu topraklara barış hakim olana dek mücadelemizi devam ettireceğiz." Dedi.


Sürekli olarak sloganlar ile kesilen konuşmada mikrofonu alan HDP Şanlıurfa Milletvekili Adayı İbrahim Ayhan: “ Tek bir amaç için bugün Ankara’da bulunuyorlardı, Türkiye’den kan dökülmesin, insanlar ölmesin, acılar yaşanmaması içindi. Ne yazık ki onlar, barışı savundukları için, kanın akmamasını savundukları için, yaşamlarını verdiler. Biz bu katliamları gerçekleştirenleri ve onun arkasındaki birlik güçleri lanetliyoruz, kınıyoruz. Onlar, Diyarbakır’da da, Suruç’ta da, bu halkın barış iradesini yok etmeye çalıştılar. Geçmişte de bu gibi provokasyonlar ve saldırılar hep ola geldi. Bugünde aynı şekilde Ankara’da gerçekleştirilmek istenen bu provokasyondur, bu halkları ve insanları bir birine kırdırtmak amacıdır.” Diye konuştu.


Yapılan basın açıklamasının ardından yüzlerce protestocu grup 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirdi. Çeşitli sloganlar atan eylemciler daha sonra alkışlar ile olaysız bir şekilde dağıldı.


 


 Ayrıca, basın açıklamasının yapılacağı alanda ise yüzlerce çevik kuvvet ekibi, ağır zırhlı araçlar ve bomba imha ekipleri de hazır bulunarak tedbir aldı.