ZEYNEP ATEŞ URFAPRESS'TE

28 Haziran 2015 05:28

Ulusaldan yayın yapan Tv kanallarında haber ve proğram sunuculuğu yapan iletişimci Zeynep ATEŞ artık URFAPRESS'te yazılarıyla sizlerle olacak.İşte ilk köşe yazısı.  

BİR BİLENE TESLİM OLUN!


 



 
Siyaset Arapça kökenli bir kelimedir; at eğitimi, at talimi anlamına gelmektedir. Osmanlı'da devlet geleneği için siyaset sözcüğünün "ceza" ve özellikle "ölüm cezası" anlamında kullanıldığı görülmüştür. Bu terminolojik açıklamadan sonra siyasetin oldukça basite indirgendiği günümüze gelelim..


10 yıllık Televizyon programcısı olduğum halde siyasete olan ilgim ve mesafem sadece siyasetçilerin haberlerini yazmak ve sunmak kadar olmuştur.


Siyaset, anlamı belli bir kavram; ancak zaman zaman anlam bozukluğuna uğrayabiliyor. Nasıl mı? Birlikte değerlendirelim.

Günümüzde siyaset; etiket, saygınlık, maddiyat, kısaca menfaat anlamını taşıyor. Memleketinin yolunu bilmeyenler siyaset için mahallesine uğruyor, bi kaç günlük sahte tebessümle kendilerine destekçi toplamaya çalışıyor.


Son günlerde bir sürü unsur gibi siyaset de anlamını kaybetti, erozyona uğradı. Zaman zaman amacını aşıyor, yolundan sapıyor. Asıl anlamın hizmet olduğu siyaset anlayışı çok uzun zamandır anlamını yitirmiş durumda.


İnsanımızın ne oldum delisi olduğu son günlerde anlayan anlamayan herkesin siyasete yöneldiğini görüyoruz. Siyasetin ilk adımının sağlıklı iletişim olduğu kanaatinden yola çıkarsak bırakın beden dili, etkili iletişimi, selam vermekten aciz siyasetçilerimiz var. Onlara bu özgüven (!) hakkını verense sağ ve sol yanında yer alan kısa boylu göbekli badi gardlar.

Olsun onlar da mutlu olsun, koruma diyorlar onlara
Demem o ki, taklitler asıllarını yaşatır. İnsanların konumlarından değil, fikirlerinden beslenin. Sizden daha çok şey bilene teslim olun.

Bu size çok şey kazandırır. Egonuza yenilmeyin, sıyrılın benlik duygunuzdan. Siyaset hizmet işi, bütünlük işi, teşkilat işi. Tamamlayın birbirinizi, kopukluğa izin vermeyin. Sizi yönlendirmekle görevli olan kişilere güvenin ve birlikte hareket etmekten rahatsızlık duymayın. Sırtınızı kimseye değil, kendinize dayayın. Saygınlığınıza güveniyorsanız zaten herkes bunun karşılığını er ya da geç alacaktır.

Selam ve ihtiram..