Önen'den 3 Bin Aileye Daha Yardım

26 Haziran 2015 01:04

24. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Başkan Yardımcısı Emin Önen, mübarek Ramazan ayında yine fakir aileleri unutmadı. 

Önen’den 3 bin aileye yardım


Önen fakir aileleri yine unutmadı


 


24. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Başkan Yardımcısı Emin Önen, mübarek Ramazan ayında yine fakir aileleri unutmadı. Önen, içersinde pirinç, nohut, mercimek, fasulye, zeytin, salça, bulgur, makarna, irmik ve ay çiçek yağı bulunan gıda kolisini yerli ve Suriyeli 3 bin aileye ulaştırarak yine dualarını aldı.


Hemen her yıl binlerce fakir aileye mübarek Ramazan ayında gıda yardımında bulunan 24. Dönem AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, bu yıl da fakir aileleri unutmadı ve 3 bin aileye gıda yardımında bulundu.


Gönderilen gıda kolileri Şanlıurfa merkez ve ilçeleri ile bazı köylere kadar ulaştırıldı.


 


Mübarek Ramazan ayında her yıl olduğu gibi bu yılda Şanlıurfa’daki fakir aileleri sevindirmeyi düşündüğünü belirten Emin Önen, “Büyüklerimiz, -Mal, gurbette vatandır. Fakirlik vatanda gurbettir. Bir kimse fakirse, nerede olursa olsun gariptir- buyuruyor. Bizde garip din kardeşlerimizi sevindirebilmek için çam sakızı çoban armağanı misali elimizden geleni esirgememeye çalışıyoruz. Zilzâl suresi 7 ve 8. Ayetlerinde; -Zerre kadar hayır yapan sevabını, zerre kadar şer yapan da cezasını görür- buyruluyor. Bizlerde inşaallah yaptıklarımızın sevabına nail oluruz. Zaten Müslüman’ın malında, zekâttan başka kimsenin hiçbir hakkı yoktur” dedi.


 


Vekile ve aracılara dua


Yardım kolileri verilen fakir aileler ise, memnuniyetlerini dile getirerek, “Vekilimizden ve aracı olanlardan Allah razı olsun. Biz her zaman vekilimiz Emin Önen’e bol bol dua ediyoruz. Bu sene aday olmayınca yardım gelmez diye düşünüyorduk ancak o bizleri yine unutmadı. Allah ondan her zaman razı olsun” dediler.


 


Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:


“Cahillikten daha şiddetli fakirlik, akıldan daha faydalı zenginlik, tefekkürden daha kıymetli ibadet yoktur.” [İ. Neccar]


“Malda zekâttan başka hak yoktur.” [Ahkâm-üs-sultaniyye]


“Zekâtı verilmiş mal, kenz [biriktirilmiş, istif edilmiş mal] değildir.” [Ebu Davud]


“Zekâtını vererek mallarınızı zarardan koruyunuz.” [Hâkim]