TKDK Hibe Desteklerini Onayladı

30 Mayıs 2015 08:04

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa il Koordinatörlüğü tarafından 13.çağrı döneminde Hibe almaya hak kazanan yatırımcılarla sözleşme imzalama töreni düzenlendi. 
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Şanlıurfa il Koordinatörlüğü tarafından 13.çağrı döneminde Hibe almaya hak kazanan yatırımcılarla sözleşme imzalama töreni düzenlendi. Kurumun toplantı salonunda yapılan imza törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet EKİNCİ ve yatırımcılarkatıldı. Törende İl Koordinatörü Dr. Sadık YETİM yatırımcılar ile sözleşme imzaladı.Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet EKİNCİ tarafından yatırım sahiplerine temsili çekleri verildi. Şanlıurfa’mıza hayırlı ve uğurlu olası temennilerinde bulunuldu.

İl Koordinatörü Dr. Sadık YETİM yaptığı açıklamada,On üçüncü çağrımızda alınan projelerden 24’ü destek almaya hak kazanmıştır.Bu projelerin toplam proje yatırım miktarının 34.030.819,54 TLolduğunu ve bu miktarın 16.649.736,54 TL’likkısmının kurumumuzca hibe olarak faydalanıcılara aktarılacağını bildirdi. Dr. YETİM,ayrıcakabul edilen bu projelerle ilimize Avrupa Birliği standartlarına uyumlu, modern bir kesimhane, 3adetsüt işleme tesisi,3 adet Meyve –Sebze depolama tesisi ve 2 adet Kırsal turizm yatırımı ile 15 adetyerel ürünlerin işlendiği tesislerin Şanlıurfa’ya kazandırılmış olacağını ifade etti. Önceki dönemlerde onaylanan projeler ile ilimizde toplam 214 projenin yatırım kapsamına alınmış olduğunu belirtti. Şanlıurfa’ya toplam 126 Milyon TL’lik yatırım alındığını ifade etti.

Yeni projeleri kabul etmeye devam ettiğimiz 14.çağrınında 10 Haziran 2015 tarihine kadar uzatıldığının altını çizenDr. YETİM,yeni yatırımcıları IPARD Programından faydalanmaya davet etti