MÜZE ZİYARETÇİLERE AÇILDI

27 Mayıs 2015 10:05

Haleplibahçe’de bulunan büyük bir alan üzerine inşa edilen Haleplibahçe Mozaik Müzesi kompleksi kapılarını ziyaretçilere açtı. 

Mozaik müzesi kapılarını ziyaretçilerine açtı.


Haleplibahçe’de bulunan büyük bir alan üzerine inşa edilen Haleplibahçe Mozaik Müzesi kompleksi kapılarını ziyaretçilere açtı.


Türkiye’nin en büyük müzesi olma özelliğini taşıyan Şanlıurfa Müzesinin kapıları ziyaretçilerine açıldı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen projeler arasında yer alan Şanlıurfa müzesi ve Arkeoloji müzesine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü.


Balıklıgöl yakınlarında bulunan Arkeoloji müzesine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Arkeoloji müzesi ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz vatandaşlar şunları söyledi;


“Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımız tarafından müzenin açılışı gerçekleşti. Sürekli olarak Şanlıurfa’yı Gaziantep’le kıyaslıyoruz. Artık Şanlıurfa’nın da arkeoloji müzesi var. Türkiye’nin en büyük müzesi şuanda Şanlıurfa’da yer alıyor bu gurur verici bir durum, müzeler gerçekten çok güzel bir şekilde tasarlanmış çok güzel bir müze meydana getirilmiş bu alanların yapımında emeği bulunan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Böyle bir değeri Şanlıurfa’ya kazandırdıkları içinde teşekkür ediyoruz.”