Uyanık Kaynanalar İş Başında!

22 Mayıs 2015 06:48

Yaz geldi, çeyizler hazırlanmaya başlandı evlilik hazırlığı yapanlar... 

Uyanık kaynanalar iş başında!


Yaz geldi, çeyizler hazırlanmaya başlandı evlilik hazırlığı yapanlar Altın piyasasının yüksek olmasından dolayı sahte altın (Suriye) altını almaya başladı. Genelde 70 Bin TL bedelindeki takılar Şanlıurfa’da 70 TL.


 Şanlıurfa dergah çarşısında Suriye altınlarına talepler başladı. Evlilik hazırlığı yapan aileler genelde göz açıklık yaparak gelinine sahte4 altın almayı veya düğün ve merasimlere şık görünmek için sahte altın almaya yöneldi.


SİZİ GİDİ GÖZ AÇIKLAR SİZİ


 Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte evlilik hazırlığı yapanlarda artık bu çarşıya gelmek zorunda kaldı. Genelde kuyumcularda takı alımı 70 Bin TL ye çıkar iken çarşıdan alınan Suriye altını ise tam tersine 70 TL.70 TL ile takılarını hazırlama imkanı bulunan göz açık kayınvalideler ve şık görünmek isteyen bayanlar çarşıya gelmeye başladı.


GELİN ADAYLARI DİKKAT!


  Özellikle yeni evlenen damat adaylarının anneleri tarafından bu altınlara rağbet olduğunu belirten esnaflar, Kuyumcularda gelin adayına takılacak Altın fiyatları 70 Bin TL’ye kadar çıkıyor. Fakat burada gelip bunu 70 TL’ye kadar alıyorlar. Şimdiye kadar gelip alan çok, tabii bunu sadece gelin için değil süslü görünmek ve şık olmak isteyen bayanlarda ilgi gösteriyor” dediler.