AKALTUN'dan Bir İcraat Daha

05 Mayıs 2015 08:00

Adından sıkça söz ettiren ve spor dendiği zaman ilk akla gelen Şanlıurfa 'lı Türkiye Kick Boks Milli Takım teknik direktörü ve Federasyon Genel Koordinatörü Murat Akaltun yeni bir organizasyonu memleketi Şanlıurfa'ya getiriyor. 

Adından sıkça söz ettiren ve spor dendiği zaman ilk akla gelen Şanlıurfa 'lı Türkiye Kick Boks Milli Takım teknik direktörü ve Federasyon Genel Koordinatörü Murat Akaltun yeni bir organizasyonu memleketi Şanlıurfa'ya getiriyor. 08-10 Mayıs 2015  tarihleri arasında Birecik' te yapılacak olan 40 ilin katılacağı '  Kick Boks Turnuvası'' ile Şanlıurfa'yı buluşturacak. 



Dev organizasyona Türkiye'nin birçok ilinden 900'e yakın sporcu katılması bekleniyor. Burada organizasyona Dünya Kick Boks Birliği Başkanı ( WAKO)  ve Türkiye Kick Boks Federasyon Başkanı Salim Kayıcı, Beyaz Tv' de yayınlanan Ring Ateşinin Program yapımcısı Orhan Ergen, Dünya Şampiyonları Adem Bozkurt, Erhan Deniz, Gökhan Saki, Seda Duygu Aygün gibi bir çok sporcu da katılacak.


Organizasyon ile ilgili bir açıklama yapan Murat Akaltun, tüm Şanlıurfalıları bu dev organizasyona beklediklerini söyledi. Akaltun'' 20 yıldır Şanlıurfa'mıza spor anlamında hizmet etmek için yoğun bir çaba içersindeyiz. Bunun ile beraber çalışmalarımız neticesinde Şanlıurfa tarihin de olmayan başarıları ilimiz ve Türkiye’mize kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. Dolasıyla sporcu anlamında da Şanlıurfa'da dünya ve Avrupa, Avrasya şampiyonları yetiştirdik. Ve Uzun yıllar milli takım antrönürlüğü ve teknik direktörlük görevini de başarı ile yürüttük. Ve aynı zaman da Şanlıurfa’ nın spor arenasında ki prestij ve saygınlığının artırmak noktasında elimizden geleni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Sadece 2015 yılı içersinde iki tane dev organizasyonu Şanlıurfa‘mıza getirdik ve başarılı bir şekilde organizasyonumuz yaptık. Bununla da yetinmeyip hemen ardından 8 – 10 Mayıs tarihleri arasında Birecik ilçemizde büyük bir organizasyon ile Türkiye’nin en iyi kick Boksçularını Şanlıurfa’mızda buluşturacağız'' dedi. Akaltun ayrıca bu spor buluşması hakkında 9 Mayıs'ta Dedeman otelinde Dünya Kick Boks Birliği Başkanı, Şanlıurfa Valisi, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü, Birecik Kaymakamının  da katılacağı bir basın toplantısı yapacaklarını da söyledi.


Dev organizasyona 900 yakın sporcunun gelmesi beklenir iken birçok spor kanalında da canlı yayınla maçlar verilecek.


Murat Akaltun 2015  yılı ocak ayı içersinde Şanlıurfa tarihinde ilk defa Türkiye bayanlar Boks, yıldız, genç ve büyükler şampiyonasını gerçekleştirmekle beraber mart ayı içersinde de Doğu ve Güneydoğu Bölge  Muay Thai şampiyonasını organizasyonunu gerçekleştirme başarısını gösterdi.