Ş.Urfa Platformu'dan Harika Gece

05 Mayıs 2015 05:28

Merkezi Ankara'da bulunan Şanlıurfa Platformu ,Şanlıurfa'da Eyüp Uyanıkoğlu'nu anma gecesi düzenledi. 
Şanlıurfa platformundan muhteşem konser

Merkezi Ankara'da bulunan Şanlıurfa Platformu ,Şanlıurfa'da Eyüp Uyanıkoğlu'nu anma gecesi düzenledi.

Konserin açış konuşmasını yapan Şanlıurfa Platformu Başkanı Habip Çadırcı,Şanlıurfa Platformunun yaptığı faaliyetlerle ilgili bilgi verdikten sonra,şöyle dedi;yıllardır müzikli ortamlarda,konserlerde,televizyonlarda sıra geceleri ve Türk Halk müziği dalında sanatçılar yer almaktadır.Biz Türk müziğinin başka bir dalına sanat müziğine dikkat çekmek istedik.Bu dalda da Şanlıurfalı TRT sanatçısı merhum Eyüp Uyanıkoğlu'nu anarak ,Şanlıurfanın bu dalda da sanatçıları olduğunu duyurmak istedik.Sanatçının TRT repertuarında 18 ve toplamda 60 eseri vardır.

Biz çalışmalarımızın merkezine Şanlıurfa ve Şanlıurfalıyı koyduk.Şanlıurfayı karşılıksız sevdik.Şanlıurfanın güzelleşmesi,kalkınması ve cazibe merkezi olması için elimizden geleni yapmaktayız,dedi.

Şanlıurfa Kurtuluş Müzesi Bahçesinde düzenlenen konserde izdiham yaşandı.Türk sanat müziğini sevenlerin akın ettiği anma gecesinde birçok sanatçı Eyüp Uyanıkoğlunun bestelerini icra ettiler.

Programda Haliliye Sazendeleri Saz Grubu eşliğinde Gülsüm Aysu,Ö.Faruk Karaoğlu,Ahmet Akıllı,E.Sabri Akagün,Sokak Çocuğu Ali Toprak gibi sanatçılar yer aldı.

Ayrıca sürpriz sanatçı olarak da ,tanınmış gazeteci Ali Çizmecioğlu da güzel bir parça seslendirdi.

Program sonunda Eyüp Uyanıkoğlu'nun en önemli eseri ‘’Bir beyaz gülüm vardı onuda eller aldı’’ şarkısını sanatçılar toplu olarak icra ederken seyirciler ayakta şarkıya eşlik ettiler.