URFA TARIMINA HİBE

22 Nisan 2015 06:43

ASKON Şube Başkanı Orhan Şahin ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı toplantıda konuşan TKDK İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim verilen destek miktarlarını ve 14. Çağrı programında verilecek olan hibe desteklerini anlattı.  

Şanlıurfa Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK ) İl Koordinatörlüğü tarafından 2011 Ağustos ayından buyana 12 çağrı döneminde 196 projeye 37.654.081 TL destek verildi.


82.627.929 TL yatırımın 37.654.084 TL si AB fonları tarafından IRPAD projeleriyle verildi. Geçtiğimiz günlerde Denizliden Şanlıurfa TKDK il Koordinatörlüğüne atanan Dr. Sadık YETİM Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Yönetimi ile buluştu.


ASKON Şube Başkanı Orhan Şahin ve Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliği yaptığı toplantıda konuşan TKDK İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim verilen destek miktarlarını ve 14. Çağrı programında verilecek olan hibe desteklerini anlattı.


2001 Ağustos ayından bugüne çağrıya çıkılan 12 dönemde 196 projeye hibe verildiğini belirten Yetim bugüne kadar bölgede yapılan toplam 82.627.929 TL yatırım tutarına TKDK il Koordinatörlüğü aracılığıyla 37.654.081 TL destek verildiğini açıkladı.


AB standartlarını yeni kurulan işletmelere getirdiklerini söyleyen Yetim; 14. Çağrı dönemine çıktıklarını Şanlıurfalıların bu desteklerden faydalanması için TKDK İl koordinatörlüğüne davet etti. 11 Mayıs 2015 te başvuruların başlayacağını hatırlatan Yetim başvuru süresini 5 Haziran 2015 tarihinde saat;23:00’te sona ereceğini söyledi.


Süt üreten işletmelere % 65 e kadar hibe desteklerinin olduğunun altını çizen Yetim Bölgenin tarım bölgesi olması Hayvancılık anlamında daha gelişebilmesi için 3 milyon Euroluk bir projenin % 65 ine kadar hibe desteği verilebileceğini sözlerine ekledi.


Toplantıda Konuşan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Şanlıurfa’nın gerek tarımda gerek turizmde gerek sanayide hak ettiği noktaya gelebilmesi için verilen bu desteklerin çok önemli olduğunu belirterek başta ASKON üyeleri olmak üzere yatırım düşünen tüm vatandaşları bu desteklerden faydalanmaya davet etti.


Şahin “ Şanlıurfa’mız Tarımda ürününü mamul hale getirememiştir, bunu yapmamız için önümüzde bir engel yoktur. AB standartlarına uygun kurumsal bir yapı ile yatırımda bulunacak kişi ya da firmalar gerek Karacadağ Kalkınma Ajansı, gerek TKDK destekleri ile değil ülkemizde, uluslararası areneda söz sahibi olacak yatırımlarına destek bulabileceklerdir. Artık Ürünümüzü mamul hale getirmemiz gerekli bu destekler kurumsallaşma adına büyüme adına çok büyük desteklerdir,  bu desteklerden faydalanmamız gerekli Şanlıurfa’mızda bu tür desteklerden faydalanmak isteyenlere biz ASKON ailesi olarak öncülük etmek isteriz” dedi.