Okul Yangınında Yol Engeli!

26 Mart 2015 10:02

Çatı katında çıkan yangın korkuya neden olurken, öğrenciler... 

Şanlıurfa Akşemsettin Okulunda yangın çıktı. Çatı katında çıkan yangın korkuya neden olurken, öğrenciler okuldan tahliye edildi. Yolların dar ve yokuş olması nedeniyle itfaiyenin yangına geç müdahale ettği iddia edildi.


Yangın saat 11.00 sırlarında Akşemsettin Mahallesi Akşemsettin ilkokulunda meydana geldi. Alınan bilgilere göre yaklaşık 500 öğrencinin derste olduğu saatte henüz nedeni belli olmayan bir nedenden dolayı okulun çatısında yangın çıktı. Durumu fark eden okul yönetimi öğrencileri tahliye etti. Mahallede yangını fark eden bazı aileler ise okula gelip çocuklarını aldı. Durumun itfaiye haber verilmesiyle birlikte olay yerine çok sağlık ekibi, polis ve itfaiye sevk edildi. Mahallenin yokuş oluşu ve yolların dar olması nedeniyle itfaiye ekipleri olay yerine gecikmeli geldi. Öğrenciler okul kenarından çatıdan meydana gelen yangını seyrederken söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiye eri ayağından yaralandı. İtfaiye erine olay yerinde hazır bekleyen 112 acil sağlık ekipleri müdahale etti. Okul çatısı tamamen kül oldu. Yangın yaklaşık bir buçuk saat sonra kontrol altına alınabildi.


Akşemsettin Mahalle Muhtarı Ahmet Eskiler ise,” Yangın okulun çatısında çıktı okulun içersinde sorun yok ders gören çocuklar zarar görmedi itfaiye biraz geç gelmiş ,yol olmadığından daha ileride bir okul daha var ya orada yangın çıkarsa ne olur oranın yolu da yok vatandaş ne yapsın”dedi.


Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı. urfanatik