"ARTIK ANALAR AĞLAMASIN"

05 Mart 2015 08:42

AK Parti ve HDP’nin ortak açıklamasıyla yapılan “Silah bırakılma” çağrısına evlatlarını kaybeden asker annesi ve PKK’lı anneden destek geldi.  

ARTIK ANALAR AĞLAMASIN!


Gülizar GÜLEBAK 


AK Parti ve HDP’nin ortak açıklamasıyla yapılan “Silah bırakılma” çağrısına evlatlarını kaybeden asker annesi ve PKK’lı anneden destek geldi.  Anneleri, “kardeş kardeşi vurmasın. Biz ağladık başka analar ağlamasın” mesajı verdiler.


PKK lideri Abdullah Öcalan’ın silah bırakma çağrısı Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinin her bir kesiminde olumlu tepkiler alırken şehit annelerinden de destek geldi.


Kızını dağda çatışmada kaybeden PKK’lı annesi Nazime Altun, “Keşke 20 yıl önce silahlar bırakılsaydı ama yinede geç kalmadık kardeşlik, barış ve huzur gelsin benim canım yandı ciğerim söküldü başka anaların yanmasın” dedi.


“KIZIMIN MEZARI BAŞINDA ‘SON OLSUN’ DEDİM”


2001 yılında kızı Emine Altun’u kaybeden anne Nazime Altun, “Kızımın mezarı başında bu son olsun dedim bir daha şehit haberi duymayalım dedim. Halada diyorum bu acılar son olsun” sözlerini kullandı.


“PKK’LI ANNESİDE ANA, ASKER ANNESİDE ANA”


Evladı olan her kadının ana olduğunu belirten Zehra Yaslı, oğlu Adnan Yaslıyı askerde şehit verdiğini ve barışın huzurun gelmesi için elini taşın altına koyacağını söyledi.


PKK, gerilla, polis ve asker annesi diye bir şeyin olmadığını vurgulayan Zehra Yaslı, “PKK, gerilla, polis ve asker annesi diye bir şey yok. Evladı olan her kadın bir anadır benim oğlumu kaybettim. Çocuğu dağda olan bir annede kızını kaybetti. Onunda canı yandı benimde bu barış sürecinde her desteği vereceğiz. Hiçbir ana gözyaşı dökmesin” dedi.


PKK’lı annesi ve asker annesi son olarak, “Biz anayız evlat acısı çektik. Başka analarında evlat acısı çekmesine izin vermeyeceğiz” dediler. urfanatik