Op.Dr.İnan;Urfa Örnek Bir Şehirdir

01 Şubat 2015 05:27

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Op.Dr.Ahmet İnan, “Şanlıurfa; Tarihiyle, kültürüyle ve yaşam tarzıyla Türkiye’ye örnek bir şehirdir. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Medya Yazarlar Derneğinin düzenlediği ‘Kimlik, Dil ve Din ilişkisi’ semineri gerçekleşti.


Artuk Üniversitesi Yaşayan Diller Fakültesi Dekanı Kadri Yıldırım’ın konuşmacı olarak katıldığı ‘Kimlik, Dil ve Din ilişkisi’ seminerine, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İnan, Medya Yazarlar Dernek Başkanı A.Kadir İkbal ve birçok konuk katıldı.


Şanlıurfa’nın kültürel kimliğinin anlatıldığı seminerde, geçmiş yıllarda Şanlıurfa’da yaşayan insanların Dil ve Din arasındaki ilişkileri anlatıldı.


Prof. Dr. Kadri Yıldırım’a verdiği seminerden dolayı teşekkür eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Op.Dr.Ahmet İnan, “Şanlıurfa; Tarihiyle, kültürüyle ve yaşam tarzıyla Türkiye’ye örnek bir şehirdir. Dininin ve Dilin sadece bir kimlik değil yaşam biçimidir. Yaşam biçimi içersinde insanın şehir ve kültürle özleşmektedir. Allaha çok şükür bu topraklarda ve İslam coğrafyasında yaşıyoruz. Ne kadar hamd etsek azdır" şeklinde konuştu.