Tarih mi? Demir-Çelik Fabrikası mı?

22 Ocak 2015 00:00

Şanlıurfa’nın tarihi yapılarından biri olan Hızmalı Köprü’de yapılan çalışmalar vatandaşların tepkisini 
Şanlıurfa’nın tarihi yapılarından biri olan Hızmalı Köprü’de yapılan çalışmalar vatandaşların tepkisini topladı. Çevresi demirlerle çevrilen tarihi Hızmalıköprü modern bir görüntüye kavuşmasına rağmen vatandaşlar tarihi dokuya uygun olarak çalışmaların yapılmasını istiyor.


-İbrahim Halil Badak-

Köprü çehresinde yapılan çalışmalar vatandaşların tepkisine neden oldu. Hikayesi dilden dile dolaşan köprü üzerinde yapılan çalışmaların tarihe uygun olarak düzeltilmesi isteniyor.

Mehmet Türkmenoğlu isimli vatandaş Hızmalı Köprü’de yapılan çalışmaların tarihe uygun olarak yapılmasını isteyerek şunları söyledi;

“ Hızmalı Köprü’nün en az 400 yıllık bir tarihi var. Köprü üzerinde ve çevresinde yapılan çalışmalar tarihe uygun olarak yapılsa daha güzel bir görüntü olur. Bana göre köprü üzerinde metallerle yapılan boş bir masraf. Tarihe uygun olarak yapılmasını istiyorum.”

En az 350 yıllık köprüde demir çalışmaların olmaması gerektiğini vurgulayan Mehmet Remzi Ot şunları söyledi;

“ Hızmalı Köprü’de yapılan bu çalışma tarihi dokuyu arka plana atıyor. En az 350 yıllık bir köprü. Demirlerin metallerin olması iyi değil. Başka bir çalışma yapılabilirdi. En azından tarihe uygun olarak çalışmalar yapılsa burası turizm değerini kaybetmezdi. Böyle kalması kötü bir görüntü oluşturuyor. Çok yanlış bir çalışma oldu. “ urfanatik

Foto:Abdullah ELÇİ