Duble Yollar Değerlendirilemiyor

25 Aralık 2014 08:25

Son yıllarda Türkiye’nin en güzel yolları Şanlıurfa’ya yapılırken, duble yolların çevresinde... 
Son yıllarda Türkiye’nin en güzel yolları Şanlıurfa’ya yapılırken, duble yolların çevresinde fazla tesis ve dinlenme alanı olmadığı için kent için büyük kayıp oluşturuyor.

Şanlıurfa ile diğer çevre iller arasındaki bağlantı yollar otobanı aratmazken, bu otoban tarzındaki yolların etrafında seyyar satıcılar dışında sürücülerin ihtiyacını karşılayabileceği lüks tesisler bulunmuyor. Şanlıurfa-Viranşehir arasındaki yaklaşık 100 kilometrelik yol boyunca sayılı tesisler bulunuyor. Daha fazla tesis ve iş merkezinin açılmasıyla birlikte ekonomiye büyük katkı sağlanacağı belirtilirken, bu anlamda işadamları ileriye yönelik adım atmıyor.


İşyeri veya tesis açılması için arazi sahiplerinin kendi arazilerinde tesis kurması da mümkün olurken, bu anlamda adımların atılmaması dikkat çekiyor. İl dışından gelen kişiler, ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilometrelerce yolu gittikten sonra ancak bir tesis bulabiliyor.

Yol kenarına kurulacak tesislerin ekonomiyi kalkındıracağının yanında birçok kişiye de istihdam sağlayacağı belirtiliyor. Duble yolların çevresinde fazla tesis bulunmayınca seyyar satıcılar ve tatlıcılar bekleyerek, sürücülerin yiyecek ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.