"HEPSİ ULAŞILMAZ OLMUŞ"

24 Aralık 2014 00:57

TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade;Şanlıurfa’daki bürokratlara gittiniz zaman aynı 10 yıl önce olduğu gibi ‘bugün git yarın gel ’sözleri halen devam ediyor. Kimseye ulaşamıyorsun, hepsi ulaşılmaz olmuş” dedi. 
TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, “Şanlıurfa’da bürokratik engeller bir türlü bitmiyor. Merkezi hükümet ne derse desin Şanlıurfa’daki bürokratlara gittiniz zaman aynı 10 yıl önce olduğu gibi ‘bugün git yarın gel ’sözleri halen devam ediyor. Kimseye ulaşamıyorsun, hepsi ulaşılmaz olmuş” dedi.

Murat ÇİFTÇİ


Başbakan Ahmet Davutoğlu, ekonomi kurmaylarıyla birlikte geçtiğimiz günlerde kamuoyuna 7 maddelik dev bir dönüşüm paketini açıklamıştı.


Ekonomi paketinin açıklanmasından sonra görüşlerine başvurduğumuz TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade gazetemize şu açıklamalarda bulundu.

Sade, “Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun açıklamış olduğu ikinci ekonomik kalkınma paketi bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Tabi ki Başbakanımızın sadece bunu açıklaması yeterli değil, önemli olan Başbakanımızın açıklamış olduğu bu maddeleri Şanlıurfa’da uygulayabilmektir. Merkezi hükümet tarafından açıklanan birçok şey Şanlıurfa’da maalesef uygulanmıyor. Örneğin Başbakanımız açıklamış olduğu KOBİ’lerin kurumsallaşması ve üretimin artırılmasıyla ilgili bu maddeyi biz çok olumlu karşıladık. Ama şuanda Şanlıurfa’da yatırım yapmak isteyen yatırımcılar OSB bölgelerinde arsa bulamıyor veya buldukları arsalar yatırıma elverişli değil. Bu duruma baktığımız zaman Şanlıurfa’da hal böyle iken, biz burada KOBİ’lerin kurumsallaşmasını ve üretimin artırılmasını nasıl elde edeceğiz.Burada farklı bir tezat oluyor.İstiyoruz ki Başbakanımızın açıklamış olduğu bu maddelerin Şanlıurfa’da hayata geçirilmesidir” dedi.

Şanlıurfa da bürokratik engellerin olduğunu ve bu engellerin bir türlü bitmediğini vurgulayan Sade şöyle devam etti;

“Ayrıca Başbakanımızın açıkladığı maddelerden bir diğeri işyeri ruhsatlarının alımlarının basit hale getirilmesi yönünde, İşte maalesef Şanlıurfa’da bürokratik engeller bir türlü bitmiyor. Merkezi hükümet ne derse desin Şanlıurfa’daki bürokratlara gittiniz zaman aynı 10 yıl önce olduğu gibi “bugün git yarın gel” sözleri halen devam ediyor. Kimseye ulaşamıyorsun, hepsi ulaşılmaz olmuşlar. Bürokrasi sanayicinin önünde en büyük engeldir. Diğer bir madde ise gayrimenkul rantından devletin pay alması bu tabi Şanlıurfa için çok önemlidir. Çünkü Şanlıurfa’da kimse sanayiye yatırım yapmıyor, herkes nakit parasını arsaya yatırıyor. Arsadan kar elde ederek üretime yönelmiyor. İnşallah bu uygulamaya geçerse devletin arsanın normal değerinden pay alması lazım ki insanlarımız arsaya yatırım yapacağı yerde sanayi ye yatırım yapsın” urfanatik