SİVEREK'E FAKÜLTE KURULUYOR

22 Aralık 2014 05:41

Konu ile alakalı bir açıklamada bulunan Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu... 
Harran Üniversitesi Senatosu, 6.11.2014 tarihli oturumunda 2014.17.05 nolu kararı ile Siverek ilçesine Uygulamalı Bilimler Fakültesi kararı almış ve bu kararını Yüksek Öğretim Kuruluna göndermişti.
HRÜ'den yapılan açıklama şöyle:
Yüksek Öğretim Kurulunca yapılan incelemeler tamamlanmış olup, Harran Üniversitesi’nin bu talebi uygun görülerek, YÖK, aldığı 5896 sayılı kararla, Siverek’e Uygulamalı Bilimler Fakültesi kurulmasını onamıştır.

Konu ile alakalı bir açıklamada bulunan Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu; “Üniversitemiz almış olduğu karar doğrultusunda, Siverek ilçemize kurmayı düşündüğümüz Uygulamalı Bilimler Fakültesi için YÖK’ e yapmış olduğumuz teklif kabul edilmiştir.

Siverek ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. Sivereklilerin çabası, özellikle bina başta olmak üzere alt yapı sorunları çözmeleri bunda etken olmuştur. Harran Üniversitesi olarak 2007 yılından beri ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarına büyük önem vermiş, bu okullarımızın bina, yurt problemlerini büyük ölçüde çözmüş bulunmaktayız. Tabi bir üniversitenin bir ilçeye girmesi o ilçenin gelişmesi noktasında önemli yer tutmaktadır. Eminim Siverek halkıda fakültesine sahip çıkacak ve fakültenin gelişmesi noktasında gayret sarf edecektir.

Emeği geçen, başta Kasım Gülpınar olmak üzere Sayın Vekillerimize, üniversitemiz senato üyelerine, Siverek halkına, belediye başkanlığı ve kaymakamlığa teşekkür ederim.” Dedi.