ŞURKAV İçin Önemli Gün

28 Kasım 2014 14:33

Yarın ŞURKAV için önemli gün...Yönetimde yeni adaylar aday... 
Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı kısa adı ŞURKAV olan mütevelli toplantısı 29 kasım C.Tesi saat 11.00 de Şurkav kültür toplantı salonunda yapılacak.

Yapılacak toplantıda 15 mart 2014 ve 7 kasım 2014 arasındaki yapılmış olan aktiviteler sunulacak, varsa farklı kararlar,düşünceler gündeme alınacak.

Yönetimde yeni adaylar aday olduğunu belirtecek.Kısaca ŞURKAV yeni yönetime mütevellide görev yapan isimlere açık olacak.Ayrıca 01 Nisan 2014-01Kasım 2014 tarihleri arasındaki gelir gider durumu açıklanacak.

Yılda biraraya gelmeye zorlanan vakıf yönetiminin ve mütevelli heyetinin ,yeni alınacak ve aktif gönüllü hizmet verecek durumda olmadıkları haberler arasında.

Vakfın faaliyetleri bir bir elden çıkmakta Urfa belediyesine devredilmekte.Daha önceleri Türkiyenin çoğu iline örnek faaliyetleri ile takdir alan ŞURKAV, zamanla bu yetisini kaybettiği dillendiriliyor.

ŞURKAV alınan kararla yurt dışı seyahatlerine vakfın maddi bütçesinden harcamalar yaparken bir kısım mütevelli heyet üyelerinin Urfa'da ikamet etmediklerini bildiği halde, gelip gitmelerini sağlayacak bir otobüs biletini dahi uygun bulmadıkları vurgulanıyor.

Ticaret Sanayi ve Belediyenin ortak kararı ile "Urfa Gastronomi Şehri adayı Şanlıurfa Mutfağı Araştırılması,Arşivlenmesi" projesi tertipleniyor .Ama ŞURKAV adı altında toparlanıyor.Bu uygulama hayretle karşılanıyor.

Ne yazık ki yıllardır geçmişinde iyi faaliyetlerle başarılar etmiş ŞURKAV gün geçtikçe farklı düşünce ve hissi çıkarlarla zayıflayıp yok olmakta.Taze düşüncelere açık olamayan vakıf dileriz biran evvel toparlanır.