URFA'DA STK KRİZİ YAŞANDI

27 Kasım 2014 10:54

Dün Şanlıurfa’ya gelen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çözüm süreci ile ilgili yaptığı toplantıya Şanlıurfa’daki.. 
Dün Şanlıurfa’ya gelen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çözüm süreci ile ilgili yaptığı toplantıya Şanlıurfa’daki STK'ların davet edilmeyişi gündem yarattı.


Şanlıurfa’da bulunan STK ‘lardan birkaçının davet edildiği toplantıya, Diyarbakır ve çevre illerden STK ların davet edilmesinin Urfa’da bulunan STK lardan sadece birkaçının toplantıda olması Urfa’daki STK'lar tarafından tepkiye neden oldu.

Kısa Adı Askon olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin STK'ların çözüm süreci ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yapılan toplantıda STK'ların davet edilmeyişini eleştirdi.

Şanlıurfa’da yapılan toplantıda Şanlıurfa STK'ların yeterli sayıda olmayışını eleştiren Şahin” Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU, Bakanlarımız ve Türkiye’den gelen tüm misafirlerimizin ilimize gelmeleri ile büyük bir heyecan yaşadık ancak, 99'uncusu Düzenlenen Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısını yapan organizasyon sınıfta kalmıştır. “dedi

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü “ Çözüm Süreci toplantısına Şanlıurfa’daki STK ların sadece birkaçının davet edilmesi düşündürücü, Suriye olaylarına ve Çözüm sürecine olabildikçe destek veren Urfa STK larının bu toplantıya davet edilmeyişi bizleri üzmüştür, organizasyon sınıfta kalmıştır Bu toplantının tüm STK lar ile yapılmasının mümkün olmadığını biliyoruz ancak, çözüm sürecinde etkili olan ve destek veren, tüm STK lar bir araya gelerek Şanlıurfa STK'lar adına bir veya birkaç temsilci bu toplantıda olması gerekirdi diye düşünüyorum”