YGM'den Çok Önemli Seminer

27 Ekim 2014 00:52

Yenişehir Gençlik Merkezi uyuşturucunu zararlarını gençlere anlattı. 
Yenişehir Gençlik Merkezi uyuşturucunu zararlarını gençlere anlattı.
Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Yenişehir Gençlik Merkezi madde bağımlılığı, zararları ve tedavi yöntemleri hakkında seminer düzenleyerek gençleri bilgilendirdi.
İl Emniyet Müdürlüğünden konusunda uzman kişilerin katıldığı seminerde, uyuşturucu ve son zamanlarda öldürücü etkisiyle gündeme gelen sentetik uyuşturucu ( Bonzai) konularında bilgiler verdi.
Zararların görsellerle anlatan uzmanlar, tedavi yöntemleri ve alınması gereken tedbirleri de örneklerle anlattı.
Ardından konu ile ilgili gençlerin sorularını yanıtlayan uzmanlar, Gençlik merkezlerinin onlar için bir nimet olduğunu hatırlatarak, özellikle parklarda okul önlerinde, bu işi yapan kişilerden uzak durulmasını ve bun kişilerle arkadaşlık yapılmaması gerektiği vurguladı.
YGM Müdürü Abdullah CANBEYLİ : “ Gençlik için önemli bir tehdit durumuna gelen uyuşturucu madde ve zararlı alışkanlıklar konusunda üyelerimizi bilgilendirdik.Bu tür çalışmalarımız devam edecek.Bu konuda gençlerimiz bilgilendirmek görevlerimiz arasında.” Dedi
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul YILDIZ ise :”Uyuşturucu madde kullanımlarının ölümle sonuçlandığına şahit oluyoruz. Çocuklarımızı bu tür tehlikelerden koruma amacı taşıyan düşünceyle Gençlik Merkezimiz gençlere yönelik yaptığı bu çalışma ile hem güzel, hem hayırlı bir işe imza attı.” Diye konuştu.