Bakan Faruk Çelik Suruç'ta

28 Eylül 2014 09:51

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük Suriye’den kaçarak Suruç’a gelen misafirleri ziyaret etti.  
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük Suriye’den kaçarak Suruç’a gelen misafirleri ziyaret etti.

İlçeye gelişlerinde ilk olarak Kaymakamlığa geçen Bakan Çelik ve Vali Küçük; yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Abdullah Çiftçi’den bilgi aldı. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Suruç merkezde bulunan Suriyelileri ziyaret eden Bakan Çelik; sorunları dinledi, çözümü için yetkililere talimat verdi. Görüştüğü Suriyelileri Suruç Yatılı İlkokulunda ve kurulan barınma merkezlerinde kalmaya ikna eden Bakan Çelik; istedikleri gibi buralara girip çıkabileceklerini, her hangi bir şekilde buralarda tutulmalarının söz konusu olmadığını belirtti.

İncelemelerini sürdürmek üzere Vali İzzettin Küçük’le birlikte geçişlerin yapıldığı Yumurtalık bölgesine geçen Bakan Çelik; sınırın Suriye tarafında bulunan Kobanililerle görüştü. Sınırda bekletilen hayvanların kendilerinden satın alınacağını ve araç geçişine de izin verileceğini belirten Bakan Çelik, Suriyelilerden büyük alkış aldı.

Sınırdaki incelemelerinin ardından Bakan Çelik ve Vali Küçük, oluşturulan çadırkentte incelemelerde bulundular. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Bakan Çelik; Suriyelilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağını, Başbakanla yapılan görüşme doğrultusunda gelenlerin araçlarının ve hayvanlarının da en kısa zamanda sınırdan geçirileceğini ifade etti.

Bakan Faruk Çelik’in Vali İzzettin Küçük’le birlikte yaptığı Suruç incelemeleri gece saatlerine kadar sürdü.