TKDK Hibe Vermeye Devam Ediyor

12 Eylül 2014 00:45

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, kurum tarafından yürütülen projelerle ilgili yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'ya toplam 22 milyon TL destek... 

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, kurum tarafından yürütülen projelerle ilgili yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'ya toplam 22 milyon TL destek sağlandığını söyledii.


Bozkurt, "Şanlıurfa İl Koordinatörlüğümüz, IPARD programı kapsamında 11 başvuru çağrı dönemi süresince sözleşmesi imzalanan toplam yatırım tutarı 52 Milyon TL olan 167 adet projeye toplam 22 Milyon TL destek sağlamıştır" diye konuştu. Bozkurt, "Bu projeler kapsamında ilimizde 11 adet AB standartlarında süt ve et üreten tarımsal işletme, 2 adet süt ve süt ürünlerinin işlenmesi tesisi, 1 adet meyve ve sebzelerin işlenme tesisi kurulmuş ve çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi kapsamında 153 çiftçimize traktör, kovan, karavan ve çeşitli tarım alet ve makine-ekipman desteği sağlamıştır" diye ifade etti.


Bozkurt, 12. başvuru çağrı dönemi kapsamında sözleşmesi imzalanan ve yatırım tutarı 35 Milyon TL olan 29 adet projeye 2014 Aralık sonuna kadar toplam 17 Milyon TL ödeme gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.


Bozkurt, kurumun desteği olan IPARD fonları ile kurulan ve kurulacak işletmelerin Şanlıurfa ekonomisine yaptığı ve yapacağı katkıların öneminden bahsetti. Ayrıca önümüzdeki yılda yapılması planlanan ve 13. çağrı döneminde kuruma sunulacak projelerin sahipleriyle yatırımları ve proje hazırlıkları konusunda görüşmelerin devam ettiğini söyledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)