Düğünlerde Sahte Dolar Yağmuru

11 Eylül 2014 06:29

Şanlıurfa'da düğünlerin vazgeçilmezi 'dolar yağmuru', varlıklı ailelerin gösteriş trendi olurken, sahte dolar desteleri de genelde Çin'den getirdikleri materyalleri 'Ne alırsan 3 buçuğa' şeklindeki kampanyayla satışa sunan işletmelerin... 

Şanlıurfa'da düğünlerin vazgeçilmezi 'dolar yağmuru', varlıklı ailelerin gösteriş trendi olurken, sahte dolar desteleri de genelde Çin'den getirdikleri materyalleri 'Ne alırsan 3 buçuğa' şeklindeki kampanyayla satışa sunan işletmelerin en çok aranan ürünü oldu.


Düğün salonlarının yasakladığı sahte dolar destelerini daha aşağı fiyata almak isteyen vatandaşlar işletmelere akın ederken, salon sahipleri ise işletmelerdeki bu satışların tamamen yasaklanmasını talep etti.


Düğün salonu işletme sahiplerinden Bekir Yaşar, bu tür olaylara sıklıkla rasgeldiklerini belirterek, gerekli önlemlerin emniyet tarafından alınmasını istedi. Sahte dolar satışının bu kadar kolay yapıldığını sözlerine ekleyen Yaşar, "Bizlerde düğünlerde zaman zaman denk geliyoruz. Bir bakıyorsunuz ki adam gitmiş dışarıdan kolaylıkla sahte dolar almış ve düğünde havaya atıyor. O anda biz müşterimiz hakkında gidip savcılığa suç duyurusunda bulunabiliriz ama size gelen konuğa bunu yapamıyorsunuz. Onun için salonda düğün esnasında sık sık uyarılar yapıyoruz. Tüm düğün salonu işletmecileri de aşırı konuda mustarip. Biz emniyet ve diğer devlet kurumlarından bu konuda daha sıkı denetimler yapılmasını istiyoruz. Sonuçta bu hususta ekmeğini kazanan gerek müzisyen gerekse diğer çalışan arkadaşlarımız büyük zarar görüyor" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)