ŞİHADER'den Vali Küçük'e Ziyaret

10 Eylül 2014 10:07

Vali Küçük “İnternet Haberciliği Günümüz Şartlarının Vazgeçilmezi ”… 

Vali Küçük “İnternet Haberciliği Günümüz Şartlarının Vazgeçilmezi ”…


Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük geçtiğimiz günlerde kurulan kısa adı ( ŞİHADER ) olan Şanlıurfa İnternet Habercileri Derneğini kabul etti. Derneğin Başkanı Ömer Dodanlı ve yönetim Kurulu Üyelerini makamında kabul eden Vali Küçük “İnternet Haberciliğinin çok önemli ve günümüz şartlarında artık vazgeçilmez olduğunu dile getirdi.” Vali Küçük ŞİHADER derneğini kabulünde çok önemli konulara dikkat çekti.


İnternet Haberciliğinin önemli olduğuna dikkat çeken Vali Küçük Şanlıurfa’nın yoğun bir şehir olduğuna dikkat çekerek bu yoğun tempodan fırsat buldukça Şanlıurfa’daki gelişmeleri internet üzerinden yayın yapan haber sitelerini takip ederek öğrendiğini belirtti. ŞİHADER’in önemli bir kuruluşolduğuna dikkat çeken Vali Küçük Başkan Dodanlı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek başarılar diledi.


Vali Küçük’ün gündeminde sadece internet haberciliği yoktu.Şanlıurfa’da son yıllarda önemli gelişmelerin olduğuna dikkat çeken Vali Küçük“Şanlıurfa’da yeni eğitim öğretim yılına 150 okulun ilave edilerek eğitim öğretim yılına hazır olduğunu öğretmen açığının da 4-5 bin arasında öğretmen tayin edilerek kapatılacağını” söyledi.


Turizm konusuna da değinen Vali İzzettin Küçük Şanlıurfa’da Turizm açısından önemli gelişmelerin yaşandığını dile getirerek Göbekli tepe’de çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini bunlara ek olarak ta ilave tesislerin yapıldığını söyledi. Tarihi eser restorasyonlarının devam ettiğini de dile getiren Vali İzzettin Küçük tarihi olan döşeme camisinin de ihale edilerek restore edileceğini sözlerine ekledi.


ŞİHADER üyelerinin madde bağımlıları ile ilgili sorularıyanıtlayan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük “ Devlet olarak bu konuda önemli çalışmaları yaptıklarını ancak bunun sadece devletten beklenmesinin yanlışolduğuna dikkat çekti. Vali Küçük madde bağımlıları ile ilgili yapılan bir araştırmada anne ve babaların %81’inin çocukları ile ilgisiz olduğunun ortaya çıktığını vurgulayarak anne ve babalardan çocuklarıyla yakından ilgilenmesini istedi. Madde bağımlısı olan çocukların en büyük sorunu ailelerinin onlara olan ilgisizliği ve sevgisizliği” olduğunu da sözlerine ekledi. ŞİHADER Başkanı Ömer Dodanlı ise Vali Küçük’e kendilerini yakından takip ederek yapmış olduğu çalışmaları taktir ettiklerini dile getirerek Urfa’nın sorunlarını kamuoyuyla paylaşmak ve sorunların çözülmesini sağlamak amacıyla ŞİHADER’i kurduklarını söyledi.


Öte yandan kabulde Başkanı Ömer Dodan’lının yanı sıraŞİHADER üyelerinden ozurfahaber.com imtiyaz sahibi Aziz Karakeçili ve GAP Haberleri.com imtiyaz sahibi Süleyman Turan, Urfadabugün.com imtiyaz sahibiİbrahim Uygur, urfahabertürk imtiyaz sahibi İ.Halil Haktankaçmaz, ve Urfaflashhaber.com imtiyaz sahibi Reşit Öncel, hazır bulundu.