Ekinci'den Turizm Tanıtma Hamlesi

26 Ağustos 2014 10:17

Urfa’nın Avrupa’da 15 ülke ve 20 şehirde tanıtılması amacıyla Eyyübiye Belediyesi himayesinde organize edilen “ Anadolu’dan Avrupa’ya Kültür Rüzgârı: Şanlıurfa’yı tanıtıyoruz!”... 

Urfa’nın Avrupa’da 15 ülke ve 20 şehirde tanıtılması amacıyla Eyyübiye Belediyesi himayesinde organize edilen “ Anadolu’dan Avrupa’ya Kültür Rüzgârı: Şanlıurfa’yı tanıtıyoruz!” gençlik programı, 1-20 Ağustos 2014 tarihleri arasında gerçekleştirildi.


Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin bizzat desteklediği bu proje kapsamında, Yunanistan’ın Selanik kentinden başlayan yolculuğumuz sırasıyla İtalya (Brindisi, Roma, Pisa, Floransa, Venedik), İsviçre (Cenevre, Cern Bilim Araştırma Merkezi), Fransa (Paris), Belçika (Brüksel, Brugge), Hollanda (Amsterdam), Almanya (Berlin), Polonya (Wroclaw), Çek Cumhuriyeti (Prag), Slovakya (Bratislava), Avusturya (Viyana), Macaristan (Budapeşte), Romanya (Bükreş) güzergâhını izleyerek, Bulgaristan’ın Varna şehrinde son buldu.


Türkiye’nin farklı illerinden projeye katılan gençlerden oluşan 54 kişilik grup Urfa ile ilgili tanıtım materyallerini 20 Avrupa şehrinin merkezi noktalarında dağıtarak şehrimizle ilgili sorulan soruları yanıtladılar. Özellikle bütün peygamberlerin atası olan Hz İbrahim’in Urfa’da doğmuş olması, dünyanın ilk tapınağı 12.000 yıllık Göbeklitepe’nin yine Urfa’da ortaya çıkarılmış olması Avrupalıların büyük ilgisini topladı.


İtalya’nın güneyindeki Puglia bölgesinin turizm şehri Brindisi’nin belediye başkanı Luciano Loiacono’yu ziyaretimizde ise, Eyyübiye Belediyesi ile kardeş belediye protokolü konusunu gündeme getirdik. Kendisi bunu memnuniyetle karşıladı. Ayrıca, Harran ile kardeş şehir olan İtalya’nın Alberobello şehrini de bu program sırasında görme fırsatımız oldu.


Şehrimizin uluslar arası tanıtımı için Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet ekincinin projeci kimliği ile destek verdiği bu çalışma, AB ülkelerini keşfetmek ve yerel değerlerimizi Avrupa’ya tanıtmak için gençlerimize muhteşem bir fırsat sunuyor. Yeni dönemde Harran Üniversitesi öğrencileri ile de benzer projeleri yürütmeyi planlayan Eyyübiye Belediyesi, sosyal sorumluluk projelerini başarıyla hayata geçirmeye devam edecek…