Vekil ÖNEN Bayram Mesajı Yayınladı

27 Temmuz 2014 14:18

(AGİTPA) Türk Grubu Başkanı, AGİTPA Başkan Yardımcısı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, bir mesaj yayınlayarak... 

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİTPA) Türk Grubu Başkanı, AGİTPA Başkan Yardımcısı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdülkadir Emin Önen, bir mesaj yayınlayarak Şanlıurfalı hemşehrilerinin ve İslam âleminin Ramazan Bayramını tebrik ettiğini belirtti.


     Milletvekili Önen mesajında; başı rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennemden kurtuluş olan mübarek Ramazan ayında oruç tutup, hep birlikte iftar ederek geçirdiğimiz bir ay sonunda eriştiğimiz mübarek bayramın kardeşliğimizin pekiştirilmesine vesile olmasını arzuladığını, Ramazan Bayramını da birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde idrak etmiş olduğumuz mübarek Ramazan Bayramının ve gelecek günlerimizin ülkemiz, milletimiz ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bilindiği gibi; bayramlarımız millet olarak birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma gibi duygularımızın tazelendiği ve pekiştirildiği günlerdir. Bu duygularımızın halen canlı bir şekilde yaşandığı ve yaşatıldığı ülkemizde bayramlar ayrı bir coşku ve ayrı bir heyecanla idrak edilmektedir. Birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun inşaallah” dedi.


 


Bir olduk, birlik olduk


     AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, bayramların aynı dinin, aynı inancın neşesinde insanları birleştiren, yürekleri bütünleştiren, kardeşliği pekiştiren, kırgınlıkları onaran ilahi armağanlar olduğunu hatırlatarak, “Bayramlar; inancı, ibadeti, tarihi ve kültürü bir sevinç atmosferinde buluşturarak bizi istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran müstesna zaman dilimleridir. Ramazan Bayramına oruçlu geçirdiğimiz nice günlerden sonra eriştik. Milletçe aynı sofranın etrafında her akşam çocuklar gibi sevindik, sevindirdik, sevindirildik. Topluca bir araya gelip aynı sevinçleri paylaştık. Bizi ayrı kılan farklılıklarımızı unuttuk, kalplerimizle var olmayı, birlik-beraberlik içersinde hareket etmeyi öğrendik. Kardeşliklerimizi, dostluklarımızı, yakınlıklarımızı, tanışıklıklarımızı güçlendirdik. Bir olduk, birlik olduk. Her akşam iftarı hak ettiğimiz gibi bayramı hak ettik inşaallah. Allah'a sonsuz şükürler olsun. Bu bayramda da yine Şanlıurfalı hemşehrilerimle olacağımdan dolayı mutluyum. Hepimizin, cümle İslam âleminin Ramazan Bayramı mübarek olsun” diye konuştu.


Hakk'ın yanında yer almanın bayramı


     Milletvekili Emin Önen, “Bu Bayram, başkalarını aç bırakarak doyanlara, diğerlerini ezerek muktedir olanlara, ötekilerini yok sayarak var olanlara karşı Hakk'ın yanında yer almanın bayramıdır. Bu Bayram; Rahmet Peygamberinin tarafında duranların, yeryüzünün dertleriyle hemdert olanların, dil-din ayırımı yapmadan, ırk-renk farkına aldırmadan, sadaka verenlerin, yardım edenlerin bayramıdır” diyerek özellikle sınır komşumuz Suriye başta olmak üzere Filistin, Myanmar ve dünyanın her tarafında darda olan din kardeşlerimize dua edelim tavsiyesinde bulundu.


 Zorda, darda ve sıkıntıda olan bütün kardeşlerimize dua edelim


     Önen, “Bayramda, aile büyüklerine, akrabalara, komşulara, arkadaş ve dostlara hürmet ve muhabbetimizi gösterelim. Yaralı gönülleri, bitap düşmüş yürekleri onaralım. Yetimlerin, gariplerin, yaşlıların, mahkûmların ve kimsesizlerin tebessümüyle bayramlarımızı aydınlatalım. Hastahane köşelerinde şifa bekleyenlerin gönüllerini alalım. Küskünlüklere son verelim. Özellikle Suriye ve Filistin başta olmak üzere Mısır, Myanmar, Arakan olmak üzere dünyanın muhtelif yerlerinde zorda, darda ve sıkıntıda olan bütün kardeşlerimize dua edelim” diyerek Şanlıurfalı hemşerilerimizin ve tüm İslam âleminin mübarek Ramazan bayramlarını tebrik ettiğini belirtti.


     AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen, Arafe gününden itibaren Şanlıurfa’da hemşehrileri, yakınları ve aile dostları ile birlikte ve Bayramın 1. günü de Hacı Bekir Sofrasında halka açık bayramlaşma töreninde hep birlikte olacaklarını söyledi.