Rektör MUTLU'ya "BARIŞ ÖDÜLÜ"

25 Temmuz 2014 09:47

Düzenlenen ödül töreninde Harran Üniversitesi rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu’nun Uluslararası  

Sosyal Gelişim Enstitüsü, Ortadoğu Ticaret Borsası ve Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı iş birliğinde yürütülen Barış programları çerçevesinde barış ödülleri sahiplerini buldu. Şırnak’ın Cizre ilçesinde “Barışa Dua ve Kadir Gecesi” İftar programı kapsamında düzenlenen ödül töreninde, Barış Süreci’ne yapmış oldukları katkıdan dolayı Şırnak Valisi başta olmak üzere iş adamlarına, Belediye Başkanlarına, Kaymakamlara ve Harran üniversitesi rektörüne teşekkür ve barış plaketleri takdim edildi.


Programın açılış konuşmasını yapan Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Süleyman Çağlı, dünyanın pek çok coğrafyasında yaşanan acıların, gözyaşların, şiddetin ve ölümlerin son bulmasının tek temennileri olduğuna vurgu yaptı.


Cizre’de bir tarih yazmanın ilk harfleri için buluştuklarını ifade eden Orta doğu Ticaret Borsası Başkanı Murat Çuhadar, “Bizler burada bugün sadece bedenlerin değil ruhların bir kez daha abdest alması için bir araya geldik. Dedi.


Düzenlenen ödül töreninde Harran Üniversitesi rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu’nun Uluslararası Fizik Kongresinde olması dolayısıyla ödülü, üniversite Genel Sekreteri Prof.Dr. Hasan Türkmen’e takdim edildi.


Ülkenin huzur ve güveni açısından önemli olan bu toplantı ve barış ödülü izleyenlerin takdirini kazandı.