Sığınmacılara Mahalli Yardım

25 Nisan 2014 00:22

Kentteki birçok vakıf ve dernek her hafta savaş mağduru Suriyeliler için yardımda bulunurken, Eyyübiye Mahallesinde gönüller dernek olmadan kendi çabalarıyla yardıma devam ediyor.  

Kentteki birçok vakıf ve dernek her hafta savaş mağduru Suriyeliler için yardımda bulunurken, Eyyübiye Mahallesinde gönüller dernek olmadan kendi çabalarıyla yardıma devam ediyor. Mahalle sakinleri son üç aydır sığınmacılar için ekmek ve giyim yardımı yapıyor.


Dördüncü yılına giren iç savaş 2 Milyon Suriyelinin ülkelerini terk etmesine neden oldu.900 bin sığınmacı ise Türkiye’ye geldi. Yaklaşık 90 bin sığınmacı Şanlıurfa’da bulunuyor. Sığınmacılar ile gelmelerinden bu yana Şanlıurfalılar tarafından sevgi ve ilgiyle karşılanıyor.


Eyyübiye Mahallesinde üç esnaf mahalleliye öncülük ederek sığınmacılara yardımcı olmak için 3 ay evvel seferber oldu. İki günde bir sığınmacılar için 150 paket ekmek yardımı ve giyim yardımı yapılıyor. Yardım gönüllüsü vatandaşlardan Abdülhadi Fidancı, herkesin fazlasını, bir çorap dahi olsa yardım olarak sunabileceğini şöyle dile getirdi,”Bizim verdiğimiz bir çorap onlar için gelinlik olabilir. Yardım Allah’ın emridir ve kültürümüzde de önemli bir yeri vardır”


Birçok sığınmacı ise Eyyübiye Mahallesi sakinlerinin yaptığı yardıma teşekkür ederken, Şanlıurfalıların zor zamanda muhtaç olanlara kucak açtıklarını söyledi. urfaşafak.com