Suriyenin Zengini Çadırda Yaşıyor

25 Nisan 2014 00:27

Suriye’deki iç savaştan kaçarak, Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, kendi ülkelerindeki yaşamlarının aynısı burada da sürdürüyor. 
Suriye’deki iç savaştan kaçarak, Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, kendi ülkelerindeki yaşamlarının aynısı burada da sürdürüyor.

Suriyeli Mahmot Abdo: “Suriye’nin asil aileleri, burada da asil duruyorlar, kendi ülkelerinde dilencilik yapanlar burada da dilencilik yapıyor” dedi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyelilerin kente yerleşmesiyle birlikte hırsızlık, kavga ve hırsızlık gibi olayların sık sık yaşanması üzerine tepkileri büyürken, Suriyeliler, Suriye’den gelen herkesin aynı kefeye koyulmaması gerektiğini söyleyerek, kendi ülkelerindeki yaşamın aynısını burada da sürdürdüklerini söyledi. Suriye’de “Çingene” olanların burada da aynı şekilde kavgalara, hırsızlıklara karıştığını söyleyen Abdo, bunların aynı şekilde dilendiğini de söyledi. Suriye’de zengin olup da savaş nedeniyle malvarlığını bırakıp, kaçanların olduğunu söyleyen Abdo, malvarlığını kaybeden kişilerin de burada iş bulup çalıştığını söyledi.

“Asiller Asil Kalıyor, Diğerleri Adımızı Kirletiyor”

Suriye’de emlakçılık yaptığını söyleyen Abdo, beraberinde getirdiği malvarlığıyla burada iş yeri açtığını söyleyerek, dilenciliğe veya başka olaylara yer vermediklerini söyleyerek, bazı kişilerin malvarlığını Suriye’de bırakarak, kaçanların olduğunu söyledi. Kentte dilenen veya olaylara karışan kişilerin, Suriye’de de aynı şekilde yaşadığını belirterek, “burada hırsızlıklara karışan, dilenen veya başka olaylara karışan kişiler, Suriye’nin Çingeneleridir. Onlar, kendi ülkelerinde de dilenerek, yaşamını sürdüren kişilerdir. Suriye’nin Çingeneleri olduğu gibi, asil aileleri de çoktur. Biz buraya kaçarken, yaşayacağımız durumları biliyorduk, bu yüzden de malvarlığımızı yanımıza alarak, buraya gelip iş yeri açtım. Şimdi kendi işimi yapıp, ailemi geçindiriyorum. Çevremize zararımız olmuyor, kimseye yük olmuyoruz. Bizim gibi yüzlerce aile var, malvarlığını Suriye’den kurtaramayan kişiler, burada yine ayakları üstünde durarak, yaşamlarını sürdürüyor. Suriye’nin Çingeneleri ise burada yine dilencilik ya da hırsızlık yapıyor. Şanlıurfalıların hepimizi aynı kefeye koymasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“SURİYE’NİN ZENGİNLERİ ÇADIRLARDA YAŞIYOR”

Suriye’den kaçarken, malvarlığını yanına alanlar olduğu gibi, malvarlığını getiremeyen ailelerin de olduğunu söyleyen Abdo, Suriye’de malvarlığı olup da burada mağdur olan ailelerin kendi imkanları dahilinde derme çatma çadır kurduklarını söyleyerek, bu çadırlarda yaşadıklarını ve çevresindekilere zarar vermediğini söyledi. Abdo, Suriye’deki malvarlığını kaybeden kişilerin burada çadırlarda yaşayarak, gündelik işlerde çalıştığını söyleyerek, “biz malvarlığımızı koruyabildik ama birçok aile sadece canını kurtarabildi. Malvarlığını kaybeden Suriye’nin zenginleri, burada kurdukları derme çatma çadırlarda yaşayarak, çevrelerine zarar vermiyor. Bu insanlar, gündelik olarak çalışıp, ailelerine bakıyorlar. Biz de elimizden geldiğince bu kişilere yardımcı oluyoruz ve asilliklerini korumalarına yardımcı oluyor. Elimizden geldiğince Urfa insanını rahatsız etmemeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı. URFAHABER24.COM  URFAPRESS.COM