GAPTEM Yarın Açılıyor

23 Nisan 2014 10:20

Ortadoğu’nun en büyük Avrupa’nın sayılı tarımsal eğitim merkezlerinden biri olacak olan GAP Tarımsal Eğitim Merkezi 24 Nisan 2014 Perşembe(yarın) açılıyor. 

GAP Tarımsal Eğitim Merkezi


 Ortadoğu’nun en büyük Avrupa’nın sayılı tarımsal eğitim merkezlerinden biri olacak olan GAP Tarımsal Eğitim Merkezi 24 Nisan 2014 Perşembe günü açılıyor.


24 Nisan 2011 tarihinde yapımına başlanan,Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü eski Atçılık Tesislerinin yerine inşa edilen GAP Tarımsal Eğitim Merkezi, Şanlıurfa’ya özellikle tarım konusunda büyük katkı sağlayacak.


 530 kişilik konferans salonu bulunan eğitim merkezinde, 5 adet eğitim salonu(30 kişilik) yer alıyor. 48 oda 8 suit odası ile 112 yatak kapasitesine sahip olan tesiste 300 kişilik restoran, 150 kişilik açık kafeterya, 180 araçlık otopark ve sağlık kulübübulunuyor. Bu şekilde birçok özelliği tek çatı altında topluyor.


 GAP Tarımsal Eğitim Merkezinde; STK’lar ile iş birliği halinde çiftçi eğitimi, yurtdışından kısa ve uzun süreli eğitimlerin yanı sıra tarım danışmanlarının eğitimi, kongre ve sempozyumların yapılması planlanıyor.


 8 milyon TL’ye mal olan 12. 000 metre kare kapalı alana sahip olan merkez, uluslararası tarımsal eğitimlere de ev sahipliği yapacak. GAP projesiyle birlikte sulamaya açılan ve açılacak bölgelerdeki eğitici ve çiftçilerin eğitimlerinin bu eğitim merkezinde daha etkin bir şekilde yapılması planlanıyor.