MARKA ŞEHİR TOPLANTISI

22 Nisan 2014 00:06

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen ‘Medeniyet İnşası, Türkiye Vizyonu’ adı altında gerçekleştirilen Şanlıurfa Marka Şehir Toplantısı yapıldı. 

Şanlıurfa Vali Vekili Cengizhan Yılmaz, Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından düzenlenen ‘Medeniyet İnşası, Türkiye Vizyonu’ adı altında gerçekleştirilen Şanlıurfa Marka Şehir Toplantısına katıldı.


Bir otelde düzenlenen toplantıya Vali Vekili Cengizhan Yılmaz’ın yanı sıra; Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, akademisyenler ve yerel yöneticiler katıldı.


Şanlıurfa’nın markalaşma yolunda nasıl bir stratejik vizyona sahip olması gerektiğine dair perspektif oluşturulmaya çalışılan toplantı üç oturum şeklinde gerçekleştirildi. Medeniyet, Şehir ve Marka başlıklı ilk oturumda konuşmacılar medeniyetin şehirlerin gelişimine doğrudan etkisini anlatırken; Şehir ve Değerler İnşası başlıklı ikinci oturumda ise değerler inşası olmadan gelen refah ve gücün yozlaşma getirebileceği üzerine tartışmalar gerçekleştirildi. Şanlıurfa ve Marka Şehir başlıklı üçüncü ve son oturumda ise Şanlıurfa’nın markalaşma yolunda izleyebileceği adımlar üzerinde duruldu.


Yaklaşık sekiz saat süren toplantı, Vali Vekili Cengizhan Yılmaz’ın TASAM Başkanı Süleyman Şensoy’a günün anısına hediyesini takdiminin ardından sona erdi.