LYS'ye Başvurular Başlıyor

21 Nisan 2014 06:48

Haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvurular yarın başlayacak. 
Haziran ayında yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) başvurular yarın başlayacak. 30 Nisan olarak açıklanan son başvuru süresi uzatılmayacak.


YGS'DE BARAJI GEÇENLER LYS'YE BAŞVURABİLİYOR


2014 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında 23 Mart 2014'te yapılan 2014 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarına göre, YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse Lisans Yerleştirme Sınavlarına başvuru yapabilecek.



SON TARİH 30 NİSAN


LYS'lere girme hakkı kazanan adaylardan, LYS'lere başvuru yapmak isteyenlerin, 21-30 Nisan 2014 tarihleri arasında LYS başvurularını yapmaları gerekecek. Başvuru süresi uzatılmayacak.



İNTERNET BANKACILIĞI ARACILIĞIYLA YATIRABİLECEK


LYS başvuruları ve sınav ücreti bilgileri ÖSYS Kılavuzunda yer alıyor. Adaylar, tüm PTT işyerlerinden, Akbank, T. Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, TC Ziraat Bankası, Türk Ekonomisi Bankası ve Denizbank'ın tüm şubeleri ile internet bankacılığı aracılığıyla sınav ücretini yatırabilecek. Adaylar, sınav ücretini ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan "Ödemeler" alanından kredi kartı ya da banka kartıyla da yatırılabilecekler.