Cafer'den Usulsüzlük İddiaları

22 Eylül 2013 07:22

Saadet Partisi Şanlıurfa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Cafer, önceki gün belediyenin AK Parti Milletvekili Mehmet Akyürek ve kardeşlerine ait arsa üzerinde usulsüzlük yaptığını ileri sürmüştü. Dün ise yaptığı yazılı açıklamada... 

Saadet Partisi Şanlıurfa Belediye Meclis Üyesi Mehmet Cafer, önceki gün belediyenin AK Parti Milletvekili Mehmet Akyürek ve kardeşlerine ait arsa üzerinde usulsüzlük yaptığını ileri sürmüştü. Dün ise yaptığı yazılı açıklamada, yine belediye yönetiminin Topçu Meydanı Projesi'nde usulsüzlük yaptığını öne sürdü. Topçu Meydanı Projesi'nde şartnameye uyulmadığını kaydeden Cafer, "Topçu Meydanı Projesi'nde projeye ve şartnameye uyulmamış, iki kat Bodrum toplamının 6 metre yüksekliğinde olması lazım iken, eksi ikinin 3 metre yüksekliğinde eksi birinci katın ise 4 metre yüksekliğinde yani toplamda 7 metre yükseklikte yapıldığını tespit ettik." dedi.


'BAŞKAN YARGIYA GÖTÜRMEZSE BİZ GÖTÜRECEĞİZ'
Projenin Urfa açısından hayati öneme sahip olduğunu hatırlatan Cafer, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Urfa'mızın merkezinde kalbi sayılacak ve kentimizin aynası durumundaki meydanın yıllarca vatandaşımıza Urfalımıza güzel bir meydan ve dinlenme alanı olacak bir tarihi meydanı belediyenin ve yüklenici firmanın duyarsızlığı ve kafalarında başka bir hesap oluşmasından dolayı 1 metre yüksek yapılmıştır. Derhal üst katın tablası yıktırılarak traş edilip projeye uyulmasını sağlamak gerekmektedir. Projeyi üstlenen firma ve projeye bakan belediye personelleri hakkında idari soruşturma açılmamış ayrıca hukuki işlem başlatılmamıştır. Topçu Meydanı Projesinde ihmali olanlar imara bakan ilgili başkan yardımcısı imar müdürlüğü ve kontrol mühendisi olmak üzere ilgili personele Urfa halkı adına idari soruşturma ve hukuki işlem yapılmasını talep ediyoruz. İlgili personel hakkında belediye başkanının hukuki işlem başlatmaması halinde, Urfa halkı adına bizim yargıya başvurarak, konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz."


YÜKLENİCİ FİRMA: PROJEDE USULSÜZLÜK YOK
Bu arada yüklenici firma yetkilileri, Mehmet Cafer'in usulsüzlük olduğu yönündeki iddialarını daha önce bizzat kendisine yanıtladıklarını, usulsüzlük olmadığını kendisinin de kabul ettiğini, açıklamanın bu şekilde yapılmış olmasının kendilerince anlam verilemediğini ifade etti.